Brud på rør gav varm nat i DR Byen

Et brud på køleanlægget i DR Byen betød i nat, at temperaturen i et serverrum steg så faretruende, at medievirksomheden måtte foretage kontrolleret nedlukning, som sendte DR i nødsending.

DR foretog i nat en kontrolleret nedlukning af it-systemerne. Det skete efter at DR klokken 01.40 blev ramt af et brud på et rør i kølesystemet, som gav "vand på gulvet."

Det betød, at DR i en periode sende under såkaldt nødprocedure, hvor store dele af produktionen var ude af drift. Blandt andet var det angiveligt ikke muligt at benytte andet end cd-afspiller og mikrofon i radioen, fordi serverne, som afvikler lydfiler, var lukket ned.

Hos DR fortæller driftschef Henrik Johannesson, at vandet ikke gav oversvømmelser, men at tabet af vand på anlægget bevirkede, at der manglede køling på medievirksomhedens it-udstyr.

Foretog kontrolleret nedlukning
Efterfølgende blev DR derfor nødt til at foretage en kontrolleret nedlukning af computersystemerne, hvor man prioriterede de mest kritiske systemer for at undgå, at flere systemer gav sig til at lukke ned samtidig.

Ifølge driftschefen har DR sit eget kompressoranlæg, hvorfra der løber kølevand rundt i bygningen. Og det var et rør i dette anlæg, som i nat lækkede i husets kælder.

Han fortæller, at Skadeservice hurtigt var på stedet og sugede vandet op.

"Lige nu er vi ved at få alle systemerne op at køre i forhold til at få køl på igen," siger Henrik Johannesson.

Der bliver hurtigt for varmt
Hos DR's kommunikationsafdeling fortæller Jonas Vadstrup Thomsen, at den manglende køling betød, at temperaturen i studier og afviklingsrum ikke var, som de skulle være. Samtidig fortæller han, at teknikrum og studier hurtigt bliver varme, hvis kølesystemet ikke leverer den nødvendig køling.

"Vi har kæmpet i løbet af natten med at holde vores kanaler i luften. Det lykkedes os ikke at køre P1 Morgen netop på grund af varmen. Så der måtte vi samsende med P2," siger Jonas Vadstrup Thomsen.

Status er i øjeblikket, at DR har fyldt nyt vand på køleanlægget, som bevirker, at temperaturen er på vej nedad, men at temperaturen endnu ikke er på normalen. Alle DR's kanaler kører samtidig igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.