Artikel top billede

Brud på rør gav varm nat i DR Byen

Et brud på køleanlægget i DR Byen betød i nat, at temperaturen i et serverrum steg så faretruende, at medievirksomheden måtte foretage kontrolleret nedlukning, som sendte DR i nødsending.

DR foretog i nat en kontrolleret nedlukning af it-systemerne. Det skete efter at DR klokken 01.40 blev ramt af et brud på et rør i kølesystemet, som gav "vand på gulvet."

Det betød, at DR i en periode sende under såkaldt nødprocedure, hvor store dele af produktionen var ude af drift. Blandt andet var det angiveligt ikke muligt at benytte andet end cd-afspiller og mikrofon i radioen, fordi serverne, som afvikler lydfiler, var lukket ned.

Hos DR fortæller driftschef Henrik Johannesson, at vandet ikke gav oversvømmelser, men at tabet af vand på anlægget bevirkede, at der manglede køling på medievirksomhedens it-udstyr.

Foretog kontrolleret nedlukning

Efterfølgende blev DR derfor nødt til at foretage en kontrolleret nedlukning af computersystemerne, hvor man prioriterede de mest kritiske systemer for at undgå, at flere systemer gav sig til at lukke ned samtidig.

Ifølge driftschefen har DR sit eget kompressoranlæg, hvorfra der løber kølevand rundt i bygningen. Og det var et rør i dette anlæg, som i nat lækkede i husets kælder.

Han fortæller, at Skadeservice hurtigt var på stedet og sugede vandet op.

"Lige nu er vi ved at få alle systemerne op at køre i forhold til at få køl på igen," siger Henrik Johannesson.

Der bliver hurtigt for varmt

Hos DR's kommunikationsafdeling fortæller Jonas Vadstrup Thomsen, at den manglende køling betød, at temperaturen i studier og afviklingsrum ikke var, som de skulle være. Samtidig fortæller han, at teknikrum og studier hurtigt bliver varme, hvis kølesystemet ikke leverer den nødvendig køling.

"Vi har kæmpet i løbet af natten med at holde vores kanaler i luften. Det lykkedes os ikke at køre P1 Morgen netop på grund af varmen. Så der måtte vi samsende med P2," siger Jonas Vadstrup Thomsen.

Status er i øjeblikket, at DR har fyldt nyt vand på køleanlægget, som bevirker, at temperaturen er på vej nedad, men at temperaturen endnu ikke er på normalen. Alle DR's kanaler kører samtidig igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere