Artikel top billede

Windows 7 overhaler Vista-salget

Microsofts Windows 7 har gang i salgssejlene, og det indhenter nu storebroren Vista på globale markedsandele. I Danmark ser billedet noget anderledes ud.

Windows-fabrikken Microsoft har haft sit nyeste styresystem, Windows 7, på gaden i mindre end et år, men alligevel overhaler 7'eren nu forgængeren Vista målt i markedsandele.

Globalt set har Windows 7 en voksende markedsandel, og det er nu oppe på 14,46 procent af markedet for operativsystemer. Modsat har det to og et halvt år gamle Windows Vista en dalende markedsandel, og Vista ligger nu nede på 14,34 procent.

Det oplyser Net Applications, hvis statistikker også viser, at globalt set sidder Microsoft solidt på alverdens computere, hvor Windows-operativsystemer nu har en samlet markedsandel på 91,32 procent.

Windows XP stadig helt i top

Her er det især det ni år gamle styresystemsflagskib XP, der holder Microsoft på toppen af verdensmarkedet med en andel på godt 60 procent.

Til sammenligning har Mac OS en markedsandel på 5,06 procent.

Linux kan prale af 0,93 procent, mens smartphone-systemerne Java ME og iPhone findes på under 0,80 procent af alverdens computere.

Danmark er anderledes

På det danske marked har Windows 7 endnu ikke overtaget Vistas solide andenplads efter Windows XP, der har en markedsandel på 41,757 procent.

Tendensen herhjemme peger dog tydeligt på en vigende andel Vista-brugere til fordel for et stigende antal Windows 7-kunder.

I den danske andedam dominerer Microsoft stadig operativsystemmarkedet med en markedsandel på over 91,5 procent (inklusiv Windows Server 2003) ifølge Foreningen af Danske Interaktive Mediers (FDIM) statistikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.