Artikel top billede

Foto: ATP (Foto: ATP ejet / Sine Fiig ved ikke)

Konsulenthuse i stoledans om 150 ATP-millioner

Der skal skæres i antallet af leverandører af konsulentydelser, når ATP går i udbud om rammeaftaler for it-konsulentydelser til en værdi af 150 millioner kroner.

For de 15 leverandører, der i dag leverer konsulentydelser til ATP, bliver det en stoledans, hvis de fortsat ønsker at være en del af millionaftalerne.

ATP er gået i udbud med konsulentydelser for de kommende fire år til en anslået værdi af 150 millioner kroner. Samtidig står der i udbuddet, at ATP denne gang kun ønsker maksimalt 10 leverandører af konsulentydelserne.

"Vi har ønsket at konsolidere vores konsulent-aftaler, fordi vi håber at kunne få nogle bedre aftaler, når de er større," forklarer CIO Per Rasmussen fra ATP.

ATP søger igennem konsulentydelserne en masse special-ekspertise til deres systemer. Blandt andet søger de Prince2-projektledere og IBM-systemspecialister med ekspertise i Websphere, Lotus Notes og PL1.

"ATP er en finansiel virksomhed, og derfor er it en vigtig del af motoren," siger Per Rasmussen og uddyber:

"Vi har implementeret en ny platform baseret på ny teknologi, som fortsat skal udvikles, og det er brug for noget hjælp til det."

Hvorfor bruger ATP så mange millioner på konsulentydelser i stedet for eksempelvis at fastansætte specialister?

"Der er der flere grunde til. For det første har vi ikke en konstant efterspørgsel efter konsulentydelserne. Den anden er, at vi ikke har den specialviden i virksomheden, som der skal til," siger Per Rasmussen og fortsætter:

"For det tredje skal der også gerne kunne opretholdes en kritisk masse inden for en eller anden kompetence, hvis vi skal tage den, og det kan vi ikke på alle de her områder."

ATP regner med at have rammeaftalerne på plads til det nye år, hvor de gamle aftaler udløber.

Du kan læse mere om udbuddet her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere