Artikel top billede

Skype går på børsen for over en halv milliard

Børsnotering af succesvirksomheden Skype skal hente mere end en halv milliard kroner til virksomheden.

Udmeldingen om, at Skype skulle børsnoteres, kom allerede sidste år. Det skete efter rygter om, at den ene af de to grundlæggere, danske Janus Friis, ville købe firmaet tilbage.

Nu er børsnoteringen imidlertid en realitet, og ifølge IDG News Service, ønsker Skype at rejse 562,2 millioner kroner gennem en børsintroduktion i USA.

Skype har til den amerikanske handelskommission meddelt, at selskabet ønsker at bruge pengene til "almene forretningsmæssige formål", da virksomheden gerne vil udvide antallet af både gratis og betalende brugere, øge marketing- og reklameindtægter og udvide dets virksomhedstjenester.

I øjeblikket får Skype de fleste af sine indtægter fra gebyrer for SkypeOut-tjenesten, som det også er planen at udvide.

Skype, der blev grundlagt i 2003, blev overtaget af eBay i 2005 for 14,6 milliarder kroner. I november sidste år solgte eBay 70 procent af selskabet for 10,6 milliarder kroner og et notat fra købere i hovedstolen på 702,7 millioner kroner.

En investorkonsortium ledet af Silver Lake og herunder Andreessen Horowitz og Canada Pension Plan Investment Board købte 56 procent, mens Skype-medstiftere Janus Friis og Niklas Zennström købte 14 procent. Handlen satte Skypes værdi til 15,4 milliarder kroner.

I sin børsintroduktion planlægger Skype at udstede ordinære aktier i form af American Depositary Shares (ADS'er) på Nasdaq Global Select Market. Tegningsgaranterne er Goldman Sachs, JP Morgan og Morgan Stanley.

Skype har endnu ikke fastlagt hvor mange aktier, der udbydes, eller hvilket prisinterval den foreslåede børsinotering vil ligge i, oplyser virksomheden.

Skypes samlede antal registrerede brugere steg fra 397 millioner i 2009's andet kvartal til 560 millioner i 2010's andet kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere