Nu printer Canon direkte fra dine HD-film

Canon lancerer en ny serie printere, der kan printe direkte fra dine videofilm og henter billeder fra nettet via WiFi. Se dem her.

Hvis Canons nye Pixma-printere stod 'i en kælder sort som kul', ville de være usynlige, knaldsorte som de er.

- Først når man trykker på 'on', lyser printerne op, og der kommer kun lys i de knapper, som har en funktion, fortæller Thomas Kronbo, produktchef hos Canon Danmark.

Udover en tilbagevenden til sort design har Canon også givet den en skalle med hensyn til brugervenlighed og funktionalitet i de nye printere.

Så længe kun de relevante knapper lyser op, er det betydelig nemmere at undgå at dumme sig og i stedet få printet det, der var planen. Som udgangspunkt er der tre knapper - kopi, foto og skan - og så kan man gå videre derfra.

En ny smart facilitet, Full HD Movie Print, giver mulighed for, at man kan printe direkte fra de videofilm, man optager med sit digitale Canon spejlrefleks- eller kompaktkamera. Indtil videre supporterer Canon kun sit eget format .mov.

Fidusen er, at man på en 'filmstrimmel' på sin computer kan vælge det eller de billeder, som man vil have printet.

Man kan enten se filmen igennem billede for billede eller bede om at få serveret for eksempel 10 billeder fra filmen.

Så hakker funktionen filmen op i 10 lige store bidder og tager et billede fra hver bid, og man vælger så det eller de, man vil have printet. Software sikrer, at kvaliteten bliver så god som muligt i printet.

Manualen bliver aldrig væk

En god praktisk detalje er, at manualen bliver indbygget i de nye printere, så det er slut med at måtte opgive brugen af de rigtig smarte funktioner, fordi man ikke kan finde manualen.

Man kan via WiFi og/eller Bluetooth tilslutte iPod Touch og iPod, PlayStation 3 og Android-baserede mobiltelefoner og printe billeder derfra.

Fra flere af de nye Pixma-printere kan man printe direkte fra USB-stik og fra hukommelseskort, og en ny onlinetjeneste Creative Park Premium giver brugerne adgang til billeder optaget af såvel lokale som internationale fotografer. Disse billeder kan man bruge til, hvad man vil som for eksempel forsiden af en kalender eller fotobog - ophavsrettighederne er afklaret.

Med en anden softwarepakke - Easy-PhotoPrint kan man printe billeder, kalendere og albums med egne billeder, men softwaren giver også mulighed for via billeddelingssiden Flickr at søge efter, gennemse, importere og printe billeder fra denne tjeneste. Canon afviser ikke, at det på længere sigt bliver muligt at hente billeder fra andre billeddelingssider end Flickr.

Den største (læs: dyreste) af disse printere til det såkaldte 'mellemmarked', MG5250, leveres endvidere med trådløs WiFi som standard udstyr.

Toppen af poppen i den nye serie er de to fotoprintere Pixma MG8150 og MG6150.

Begge printere kombinerer Canons FINE print teknologi med seks separate blæktanke, inklusive grå, hvilket ikke bare sikrer flotte sort/hvide fotos, men også tilføjer ekstra detaljer til farvefotos.

Begge modeller kan printe et 10 x 15 cm foto på cirka 20 sekunder, mens sort/hvide A4-sider print i sort/hvid leveres med en hastighed på 12,5 sider i minuttet. Når der er farve på siderne, klarer printeren 9,3 sider i minuttet. Desuden er der funktionen Direct Disc Print, som gør det muligt at printe direkte på cd, dvd og Blu-ray skiver.

Scanner også negativer og dias

Topmodellen - Pixma MG8150 - kan ikke bare printe, men også scanne og printe billeder fra 35 mm negativer og dias. Canons nye Intelligent Touch System guider brugeren via et baggrundsbelyst touch-panel, som hjælper med at navigere gennem de tilgængelige funktioner.

De billigste modeller af de i alt syv nye Pixma-printere har ikke separate blækpatroner, og det kan ikke betale sig i det lange løb, hvilket produktchef Thomas Kronbo bekræfter.

- Mange vil gerne have en printer med alle farver i én patron, så derfor bliver vi ved med at producere dem, men det er korrekt, at det økonomisk set bedre kan betale sig at købe en printer med separate patroner, siger Kronbo.

Canon benytter også lejligheden til at lancere et par nye scannere LiDE110 og LiDE210 til henholdsvis 599 og 799 kroner. Alle de nye produkter kan studeres på Canons hjemmeside.

Priserne spænder fra 499 kroner for Pixma MP280 og op til 2.599 for topmodellen Pixma MG8150.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere