Artikel top billede

Zombierne vandrer på botnettets stier.

Verden har ikke set det ondeste botnet endnu

Vær bange. Vær meget bange. Det værste botnet er ikke set endnu, lyder advarslen fra sikkerhedsekspert.

Verden har ikke set de værste botnet endnu.

"Hidtil har programkoderne i botnettene været ret dårligt skrevet, og de har egentlig ikke gjort nogen større skade, endnu. Vi har desværre slet ikke set de væmmeligste botnet endnu."

Sådan lyder den nedslående melding fra IBM's sikkerhedsekspert, Niklas Blomquist.

Han er nordisk talsmand for IBM's store sikkerhedsanalyse, X-Force, der tegner et billede af sikkerhedsrisici og -trusler.

Niklas Blomquist forklarer, at man sagtens kan skrive botnet-kode, der er meget mere alvorlig end dem, vi hidtil har set.

"Der er mange grimme ting, man kan gøre, som ikke er blevet gjort endnu. De (botnet-skaberne, red.) har ikke været så kreative endnu. Man kunne for eksempel gøre det vanskeligere at opdage botnettene og fjerne dem. Botnet har fået meget omtale, men har indtil nu egentlig været lette nok at undgå og fjerne."

De har de primært, fordi de har udnyttet gamle sårbarheder.

"Man kan sagtens forestille sig botnet, der udnytter sårbarheder, der ikke er nogen patch til, og som har al sin kommunikation krypteret. Så bliver det svært," siger han.

Botnet og zombie-pc'er
En zombie-computer, der også kaldes en bot, er under kontrol af it-kriminelle. Inficeringen er typisk et resultatet af et hackerangreb, et besøg på et skadeligt website, et klik i en skadelig e-mail eller nærkontakt med et inficeret USB-drev.

Zombien eller botten venter i stilhed på at blive vækket til live for at udføre en eller anden skadelig handling, ofte som en del af en hær af titusinder eller endda millioner af zombie-pc'er, der tilsammen kaldes et botnet.

Hackere har adgang til lister over sådanne zombie-pc'er, og kan aktivere dem til at udføre denial-of-service-angreb, hoste phishing-angreb eller udsende tusindvis af spam-mails. Hvis nogen sporer angrebet til sin kilde, finder de blot endnu et intetanende offer i stedet for den egentlige angriber

Læs her, hvordan du undgår at blive del af et botnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere