Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Se her, hvad du er værd for Facebooks topchef

Hvis bare Mark Zuckerberg havde en krone for hver bruger på Facebook... eller vent, det har han jo. Han har faktisk mange penge per bruger.

Computerworld News Service: Sidste år voksede Mark Zuckerbergs formue med 28 milliarder kroner til knap 40 milliarder kroner, hvilket sikrer ham en 35. plads på listen over de 400 rigeste mennesker i USA, bedre kendt som "Forbes 400", som blev udgivet onsdag.

Sidste år lå han godt 100 pladser længere nede ad listen. 

Facebook nåede i juli op på 500 millioner brugere, hvilket betyder, at hver eneste af os, der har en Facebook-profil, repræsenterer 80 kroner i den kun 26-årige milliardærs formue.

Facebook-grundlæggerens formue er øget på grund flere private kapital-aftaler, som har givet selskabet en værdi på omkring 131 milliarder kroner, fortæller Forbes. Hans uddannelse bliver på siden beskrevet som "Dropout, Harvard University".

Mark Zuckerberg er ikke den eneste, der har profiteret på Facebook. Dustin Moskovitz, der forlod virksomheden i 2008, men som stadig ejer en andel af selskabet, er for første gang med på listen på en 290. plads med en formue på otte milliarder kroner. Han desuden, med sine 26 år, den yngste person på listen (ifølge Forbes er han otte dage yngre end Mark Zuckerberg).

Medgrundlæggeren af Facebook, Eduardo Saverin, er også med på top 400 for første gang, med en personlig formue på godt 6,5 milliarder kroner.  

De tunge drenge i toppen

En anden 'Harvard-dropout', Bill Gates, beholdt sin plads i toppen af listen med en forøgelse af formuen på knap 23 milliarder kroner siden sidste år, så den nu er på næsten 309 milliarder kroner.

Larry Ellison må atter tage sig til takke med en tredjeplads, bag investoren Warren Buffett. Larry Ellisons imperium Oracle har givet ham en formue på næsten 155 milliarder kroner.

Andre markante tech-ledere på listen er Googles grundlæggere Larry Page og Sergey Brin, som deler en 11. plads med godt 85 milliarder kroner hver. Steve Ballmer og Michael Dell er begge gledet to pladser ned på listen, til en 15. og en 16. plads med formuer på henholdsvis 80 og knap 75 milliarder kroner.

De rige er blevet rigere i år, fortæller Forbes. De 400 rigeste mennesker i USA har nu en samlet formue på 7,83 billioner kroner.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere