Se her, hvad du er værd for Facebooks topchef

Hvis bare Mark Zuckerberg havde en krone for hver bruger på Facebook... eller vent, det har han jo. Han har faktisk mange penge per bruger.

Computerworld News Service: Sidste år voksede Mark Zuckerbergs formue med 28 milliarder kroner til knap 40 milliarder kroner, hvilket sikrer ham en 35. plads på listen over de 400 rigeste mennesker i USA, bedre kendt som "Forbes 400", som blev udgivet onsdag.

Sidste år lå han godt 100 pladser længere nede ad listen. 

Facebook nåede i juli op på 500 millioner brugere, hvilket betyder, at hver eneste af os, der har en Facebook-profil, repræsenterer 80 kroner i den kun 26-årige milliardærs formue.

Facebook-grundlæggerens formue er øget på grund flere private kapital-aftaler, som har givet selskabet en værdi på omkring 131 milliarder kroner, fortæller Forbes. Hans uddannelse bliver på siden beskrevet som "Dropout, Harvard University".

Mark Zuckerberg er ikke den eneste, der har profiteret på Facebook. Dustin Moskovitz, der forlod virksomheden i 2008, men som stadig ejer en andel af selskabet, er for første gang med på listen på en 290. plads med en formue på otte milliarder kroner. Han desuden, med sine 26 år, den yngste person på listen (ifølge Forbes er han otte dage yngre end Mark Zuckerberg).

Medgrundlæggeren af Facebook, Eduardo Saverin, er også med på top 400 for første gang, med en personlig formue på godt 6,5 milliarder kroner.  

De tunge drenge i toppen
En anden 'Harvard-dropout', Bill Gates, beholdt sin plads i toppen af listen med en forøgelse af formuen på knap 23 milliarder kroner siden sidste år, så den nu er på næsten 309 milliarder kroner.

Larry Ellison må atter tage sig til takke med en tredjeplads, bag investoren Warren Buffett. Larry Ellisons imperium Oracle har givet ham en formue på næsten 155 milliarder kroner.

Andre markante tech-ledere på listen er Googles grundlæggere Larry Page og Sergey Brin, som deler en 11. plads med godt 85 milliarder kroner hver. Steve Ballmer og Michael Dell er begge gledet to pladser ned på listen, til en 15. og en 16. plads med formuer på henholdsvis 80 og knap 75 milliarder kroner.

De rige er blevet rigere i år, fortæller Forbes. De 400 rigeste mennesker i USA har nu en samlet formue på 7,83 billioner kroner.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.