Artikel top billede

IE 9 skal få Microsoft tilbage i browserkampen

Microsoft har lanceret beta-versionen af den nye Internet Explorer. Det bliver browseren, der skal vinde IE et bedre image.

Læs også: 

Browserkrig: IE's markedsandel nu under 50 procent.

Microsoft har store forventninger til den nye browser, Internet Explorer 9.

Ifølge Microsoft Danmarks platform-evangelist, Bjarne B. Dollerup, er der masser at komme efter i den nye betaversion.

Til formentlig mange webudvikleres glæde sikrer den nye browser fælles standarder, så hjemmesiders udseende ikke længere varierer fra IE til andre populære browsere såsom Mozilla Firefox og Google Chrome.

Den nye Internet Explorer sikrer nemlig understøttelse af HTML 5.
 
Derudover byder browseren på hardware-accelereret grafik, hvor den henter en masse kræfter fra computerens GPU (Graphics Processing Unit) samt en ny Javascript-engine, døbt det eksotisk klingende navn Chakra.

Skal vinde anseelse tilbage

Yderligere har brugerfladen fået en overhaling, så den i dag fremstår som en mere diskret og integreret del af Windows, der overlader scenen til websiderne.

Alle disse nye features får Bjarne Dollerup til at sætte forventningerne højt.

Og det gælder image over markedsandele:

"Jeg tror i virkeligheden, at det her er browseren, der skal vinde vores anseelse tilbage," siger Bjarne B. Dollerup til Computerworld.

"Det er næsten vigtigere - det faktum, at det er en fed browser at arbejde med. Den kan nogle ting, som vi ikke har kunnet før. Den performer ordentligt, ser pæn ud, og opfører sig ordentligt med hensyn til standarder. Og det er i virkeligheden meget mere anseelse, end det er markedsandele. Selvfølgelig håber vi på, at det også har en afsmittende effekt på markedsandelen, men vi ligger stadigvæk lunt," uddyber han.
Intet nyt for XP-brugere
Der er så at sige lagt et vist pres på skuldrene af den endelige version af IE 9-browseren.

Den får nemlig også til opgave at hive mange af XP-brugerne over på nyere styresystemer.

Internet Explorer 9 er designet til Windows 7 og forgængeren Vista, og fungerer derfor ikke på Windows XP.

Det bliver en stor mundfuld for IE 9, eftersom Windows XP i august måned sad på 60 procent af det globale marked for styresystemer.

Dermed er en enorm bid af internetbruger-skaren fra begyndelsen udelukket fra at kunne bruge IE 9. Det kan du læse mere om her.

Hvorfor ikke tilpasset?

Men hvorfor er den ikke tilpasset XP?

"Jeg tror, at beslutningen er blevet taget, fordi det er for omkostningsfuldt at lave det til begge to (Vista/7 og XP, red.)," siger Bjarne Dollerup.

Han håber på, at browseren i stedet kan være incitament til, at folk opgraderer deres styresystem, når den endelige browser frigives en gang næste år.

"Jeg tror ikke, det er nogen hæmsko på længere sigt. Hvis vi skal være rigtig gustne, så er det jo vores interesse, at folk kommer væk fra XP så hurtigt som muligt med hensyn til sikkerhedsproblematikker og så videre," fortæller Bjarne Dollerup.
Han anbefaler i øvrigt, at folk, som ikke er vant til at installere software, venter med at opdatere, før den endelige version af den nye browser kommer.

Det skyldes, at Microsoft endnu ikke ved, om alle danske websites virker i betaversionen.

Læs også: 

Browserkrig: IE's markedsandel nu under 50 procent.

Windows XP-brugere går glip af IE 9-godter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere