Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Nordea-kunder narret med social engineering

Ved at ringe op og udgive sig for at være it-ansatte hos Nordea har it-kriminelle i flere tilfælde fravristet bankens kunder engangskoder til brug ved pengeoverførsler.

Flere svenske Nordea-kunder er blevet franarret deres papirkoder, efter banken i 2007 erstattede sin gamle sikkerhedsløsning med engangskoder og en boks til indlæsning af koderne.
 
Sikkerhedsbristen er sket ved, at Nordea-kunderne er blevet ringet op af folk, der udgav sig for at være it-ansatte fra Nordea og bad om at få udleveret koderne. Det skriver Computersweden
 
Flere tilfælde af kodelæk
Det nye system virker ved, at den rigtige kode indtastet på det rigtige tidspunkt er tilstrækkelig til både at logge på systemet og gennemføre transaktioner.
 
Koden bliver dog hurtig ubrugelig og kan ikke bruges til at gennemføre login og dermed ikke benyttes af de it-kriminelle.
 
Nordea oplyser, at engangskoderne er blevet franarret fra kunderne i "nogle" tilfælde uden at gå i detaljer.
 
Banken har endnu ikke ønsket at kommentere sagen over for Computersweden.
 
Om det lykkedes de sociale ingeniører at hæve penge hos de folk, der oplyste engangskoderne, er derfor også uvist.
 
Mere sikkert system
Det nye system har vist sig bøvlet at anvende, men også mere sikkert, efter Nordea før indførelsen af det nye sikkerhedssystem i 2007 var udsat for en række netbanktyverier.
 
Dengang tvang den svenske Finansinspektion en række svenske banker til at betale 20 millioner svenske kroner for netbank-indbrudene.
 
Nordea var dengang den bank, der skulle betale det største beløb til Finansinspektionen.

Kort efter cybertyverierne satte Nordea sin it-chef på porten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere