Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Derfor er Philips' tv så tøsede

Hvis du synes, Philips' nye fjernsyn er lidt tøsede, så er det ikke dig, der er noget galt med. Elektronikgiganten har nemlig sat nogle feminine fingeraftryk på sit design - læs her hvorfor.

Du troede sikkert, at det var dig, der bestemte det meste, når det gælder indkøb af it og forbrugerelektronik til hjemmet.

Men hvis du har en kone eller kæreste, så har de faktisk også noget at skulle have sagt - og nok også mere end du tror.

Det har Philips luret, og derfor har elektronikproducenten arbejdet hårdt for at skabe nogle fjernsyn med wife acceptance factor, altså at produktet kan godkendes af konen og få en plads i stuen.

Det har betydet en række anderledes designvalg, der blandt andet kan ses i den første model i Aurea-serien, 42pfl9900d/10:

- Det er det første tv, vi udviklede med wife acceptance factor for øje. Vi gav fjernsynet runde hjørner og en bred, hvid ramme, der er synlig, når fjernsynet er slukket. Det viste vores undersøgelser, at kvinderne gerne vil have, siger Erling Madsen, informationschef i Philips.

Ifølge Philips' egne undersøgelser er kvinder med til at bestemme indkøbet af halvdelen af alle fjernsyn, og derfor har produktionen af Philips' fjernsyn i stigende grad fået et feminint fingeraftryk. Det særlige design i Aurea-serien er blandt andet udviklet ved hjælp fra fokusgrupper.

For produktionen af et tv betyder det, at der først skabes en prototype, der senere præsenteres for udvalgte brugere.

De giver feedback, og så trækker Philips fjernsynet hen til høvlebænken igen. Det tager mellem seks måneder og et år, før et koncept er udviklet færdigt og parat til at blive sat i produktion.

Fokusgrupper forbedrede tv

Modellerne i Aurea-serien er blandt andet kendt for Ambilight, der sørger for at rammen og væggen bag fjernsynet lyses op i farverige nuancer, der matcher indholdet på fladskærmen. Meningen er at give en mere intens tv-oplevelse, der skal lede tankerne hen på en tur i biografen.

Men intet er så godt, at det ikke kan forbedres. Derfor har input fra fokusgrupper været med til at fintune den nyeste model i Aurea-serien, 42PFL9803. Her har glasset fået et bedre designfinish, og rammen er udstyret med flere LED-lamper, der lyser stærkere end før.

- Kvinder har tidligere betragtet tv'et som en pestilens, fordi det har bestemt, hvordan stuen skulle indrettes. I dag er fladskærmen blevet et møbel, der er pænt designet, og det er nemmere at finde plads til det i indretningen af hjemmet, forklarer Erling Madsen og tilføjer, at vi vil se flere fjernsyn med wife acceptance factor fra Philips i de kommende år.

Billigt er det dog ikke at indrette sit hjem med en konevenlig Aurea-skærm fra Philips. Den nyeste model koster omkring 24.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere