Acer Aspire One 10: Minibærbar med forbedringer

Acer Aspire One var en af de første og bedste tidlige konkurrenter til Asus Eee computere. Afløseren er nu klar med større skærm, nyt design og mulighed for indbygget 3G-modem. Vi har anmeldelsen klar her.

Acer Aspire One 10: Minibærbar med forbedringer

Acer har solgt rigtigt, rigtigt mange af succesmodellen Acer One.

Det skyldes ikke mindst, at Acer var hurtigt ude af starthullerne, så snart at det blev kendt, at den originale Asus Eee PC solgte langt over forventningerne.

Acer skabte dog ikke bare en ny Eee, men noget som var bedre. Og det uden at Acer One blev væsentligt dyrere.

Desværre så vi aldrig modellerne med indbygget 3G-modem herhjemme, men med de nyeste modeller er den mulighed nu til stede.

Vores testmodel er således fra teleskabet 3, som sælger Acer One model D150BGk med et Turbo-3G abonnement.

Fra ni til ti tommer

Den mest åbenlyse forandring ved den seneste udgave af Acer Aspire One er, at skærmen er vokset fra ni til ti tommer.

Men opløsningen er stadig den samme standardopløsning på 1.024 x 600 pixels og skærmen af den blanke type. Aspire One D150 har desuden fået en af de nye Atom processorer kaldet N280.

Forskellen i processorhastigheden er dog minimal og vil ikke kunne mærkes.

Vores Aspire One kom desuden med en gigabyte hukommelse og Windows XP. Harddisken var på 160 gigabyte og kommer blandt andet med en 30-dages testversion af Office 2007.

Det medfølgende software får os dog til at løfte pegefingeren lidt. For mens en stationær computer kan have glæde af forskellige Google-tjenester, så er det irriterende at finde Google Desktop og McAfee antivirus præinstalleret og parat til at suge alle den lille computers ressourcer.

Og irritationen bliver ikke mindre af, at begge tjenester har diverse værktøjslinjer installeret i Internet Explorer.

Med en opløsning på blot 600 pixels i højden er det sidste, man har brug for, flere ligegyldige menulinjer, der blot tager plads fra webindholdet.

Acer er ikke alene om det trick, men det gør det ikke mindre belastende.

Indbygget 3G

Det indbyggede 3G-modem fungerede fint og uden problemer i vores test-periode. Acers 3G-software er simpelt på den gode måde og kan også bruges til nemt at sende en sms fra computeren.

Skal du ikke bruge 3G-modemmet, kan det også nemt deaktiveres fra forsiden af computeren - hvor WiFi også kan slukkes.

På designsiden er den nye model ændret lidt og tastaturet er nyt.

Forandringen betyder mest, at Aspire One nu mere ligner en formindsket bærbar end en egentlig mininote. Det er lidt samme indtryk som Samsung NC10 efterlader, og det betyder blandt andet, at tastaturet ikke går helt ud til kanten, som HP har.

Tasterne er derfor lidt på den lille side, men lydløse, mens trackpadden er kvadratisk og lille, for lille faktisk. Til gengæld er byggekvaliteten fin og uden for mange suspekte knirkelyde.

På siderne af kabinettet finder du tre USB-porte, stik til mikrofon og høretelefoner, VGA, Ethernet samt et slot til SD-kort. Alt sammen standardudstyr for moderne mininotes.

Bedre batteri

En tydelig forbedring fra Acer Aspire One i 10-tommer version er dog, at maskinerne nu hovedsageligt leveres med et 6-cellet batteri. Det er en klar forbedring i forhold til de små 3- og 4-cellede batterier, der tidligere har været standard. Og med vores brug af maskinen med godt blus på skærmen og WiFi konstant tændt er vi ganske tæt på seks timers drift.

Og det er med batteriet og 3G-modemmet, at Acer Aspire One er i stand til at hæve sig lidt over de fleste standard mininote/netbooks.

Husk: Du kan se vores video med Acer Aspire One 10 her.

Galleri: Acer Aspire One 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere