Artikel top billede

ServiceGruppen fyrer halvdelen af salgsafdelingen

ServiceGruppen udskifter det meste af salgsafdelingen. "En naturlig udvikling," mener direktør og ejer Preben Duus Jørgensen.

Den administrerende direktør for it-drifts- og vedligeholdelsesselskabet ServiceGruppen, der tidligere i år kunne fejre 25-års jubilæum, har tirsdag opsagt tre ud af seks medarbejdere i salgsafdelingen.

Det inkluderer salgs- og marketingsdirektør Jan Stig Jørgensen samt to salgskoordinatorer.

De tre resterende medarbejdere i salgsafdeligen er sælgere. 

Samtidig har virksomheden hyret tre nye salgschefer og flyttet ansvaret for salg over til kommerciel direktør og tidligere salgsdirektør, Jesper Fog.

Den ene salgschef blev ansat for et par måneder siden, mens de andre ansættes om fjorten dage.

"Det er naturlig udvikling, som har foregået over nogle år, startende med, at jeg for et par år siden valgte en mere offensiv bestyrelse og efterhånden stille og roligt har fået indarbejdet nogle profiler som har den kompetence, som både kan vækste og udvikle virksomheden i en helt anden takt, end vi har set tidligere," siger administrerende direktør og ejer af ServiceGruppen, Preben Duus Jørgensen.

Han er ikke meget for at tale om fyring, men bruger i stedet ordet 'udskifting'. 

Udadvendt salgsafdeling

Preben Duus Jørgensen fortæller, at salgs- og marketingsdirektør Jan Stig Jørgensen stoppede i går mandag, mens de to salgskoordinatorer fortsætter i den almindelige opsigelsesperiode.

"Det er selvfølgelig altid ubehagelig både at sige medarbejdere op og blive opsagt. Det er ikke rart for nogen parter," siger han om opsigelserne.

Han fortæller, at nogle af salgskoordinatorernes funktioner er blevet overflødige, fordi en to-cifret investering i et Dynamics AX-forretningssystem har automatiseret dem.

Samtidig har der været et ønske om at skabe en anden og mere udadvendt salgsfunktion.

Når man i kampens hede udvikler en virksomhed, bliver nogle jobs, funktioner og kompetencer overflødige, siger direktøren. 

"Der er kunsten, at vi som virksomhed er så ansvarlige, at vi får læst det spil og guidet vores medarbejdere over i den retning. Det kan bare ikke altid lade sig gøre. Det er der, skoen trykker. Det kan simpelthen bare ikke lade sig gøre."

Fejlslagen holdsætning

Af samme årsag fortsætter Jan Stig Jørgensen ikke i en anden funktion.

Når markedet og produktet ændrer sig, og kravene til markedsandele skærpes, så skal man kunne sætte et hold, der gør at man kan vinde den markedsandel. Det er bare ikke lykkedes, forklarer Preben Duus Jørgensen. 

"På et tidspunkt må man vurdere, om man har den rigtige mand i spidsen for den funktion. Og jeg har i samråd med bestyrelsen vurderet, at Stig ikke er den rigtige," siger han.

Det fremadrettede mål for virksomheden, står klart.

"Hvis du kigger på vores position i markedet, så er vores markedsandel forsvindende lille. Den ønsker vi selvfølgelig at øge, fordi det er med til at udvikle hele forretningen. Det kræver simpelthen tilgang af flere kunder," siger Preben Duus Jørgensen.  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere