Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google griber ind over for dårlige web-butikker

Rangeringen af din e-handel i Googles søgeresultater er nu afhængig af dine brugernes tilfredshed og deres anmeldelser på nettet af dit website.

Computerworld News Service: På en ukarakteristisk offentlig måde har Google vedstået at have ændret sin søgemaskine til at kunne identificere e-handel-virksomheder, der har dårligt serviceniveau, og rangerer dem som følge heraf lavere i søgeresultaterne.

Google greb til handling efter en artikel i New York Times detaljeret beskrev, hvordan ejeren af en onlinebrillebutik hævdede, at hans websites høje rangering på Google var direkte proportionelt med de mange klager, der var blevet offentliggjort rundt om på nettet som indlæg fra utilfredse kunder.

"Jeg har udnyttet denne mulighed, fordi det virker. Ligegyldigt hvor de offentliggør deres negative kommentarer, øger det mit investeringsafkast. Så jeg besluttede at bruge den negativitet til min egen fordel," fortalte Vitaly Borker, som er ejer og stifter af DecorMyEyes, til New York Times.

Omgående ændring

Den taktik vil ikke længere fungere, lyder det fra Google.

"Jeg skriver for at fortælle jer, at hvis man opfører sig dårligt, så er det - og vil forhåbentlig altid være - dårligt for forretningen i Googles søgeresultater," skriver Google fellow Amit Singhal i et blogindlæg.

Google er tilsyneladende pinligt berørt og overrasket over artiklen og har været hurtig til at håndtere problemet, mener analytiker Greg Sterling fra Sterling Market Intelligence.

"Det viser bare, at også Google er ufuldkommen og nødt til fortsat at justere sin søgemaskine i takt med de skiftende omstændigheder," skriver Sterling via e-mail.

Uden rigtigt at gå i detaljer forklarer Singhal, at Google har udviklet en "algoritmisk løsning," der finder frem til e-handler, der leverer "en ekstremt dårlig brugeroplevelse," og giver dem en lavere rangering.

Dette er blot en foreløbig løsning på problemet, som Google fortsat vil arbejde på at håndtere, forsikrer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere