Artikel top billede

Stort kabelnedbrud sender Fullrate-kunder i sort

Ikke færre end 192 fiberkabler blev i går gravet over på en byggeplads i København. Ingen rabat til kunderne, selv om de var uden internet i 15 timer.

Onsdag ved 14.30-tiden blev der kappet ikke færre end 192 fiberkabler på en byggeplads ved Artillerivej på Amager, da en gravemaskine blev lidt for sulten.
 
Fiberkablerne blev genetableret klokken 5.30 torsdag morgen.

Kablerne tilhører netværksleverandøren Global Connect, som straks orienterede alle sine kunder om nedbruddet og sendte teknikere ud til byggepladsen.

En lille time efter uheldet blev opdaget, var teknikerne sammen med et gravesjak på vej ned i hullet for at reparere den ødelagte fiber. 
 
150 meter kabel
Global Connects stifter og direktør Niels Zibrandtsen var selv ude på byggepladsen og tilse skaderne, som blev lappet med op mod 150 meter kabel.
 
"Det var ret svært at komme ned i hullet, men den slags uheld sker dagligt. De fleste kunder er uberørte af nedbruddet, fordi der er redundans med fiberkable, der er trukket andre veje," siger Niels Zibrandtsen til Computerworld.
 
"Kunderne kan selv vælge, om de vil købe deres backbone med eller redundans," siger han.
 
Fullrate kunder ramt af nedbruddet
En af de kunder, som ikke havde redundante fiberforbindelser til centralen, var Fullrate.
 
Det betød, at flere tusinder Fullrate-kunder tilknyttet Amagerbro-centralen i København måtte undvære forbindelse til internettet i 15 timer.
 
"Et sted stopper redundansen bare, og vi har ikke redundante fiberforbindelser ud til enkelte centraler, ligesom vi ikke har to gange kobberkabler ud til den enkelte slutbruger," siger teknisk direktør Kasper Mejlgaard hos Fullrate, der beklager miseren.
 
"Man kan spørge sig selv, om forbrugerne er parate til at betale for en redundant forbindelse ud til en enkelt central. Her er det vores vurdering, at det er kunderne ikke i forhold til, hvor tit der sker overgravninger af fiberforbindelser," fortsætter han.
 
Ingen rabat til slutbrugerne
Nu vil Fullrate tage en snak med fiberleverandøren Global Connect om nedbruddet.
 
Men Kasper Mejlgaard fra Fullrate forventer kun, at Global Connnect har et problem, hvis selskabets fiber ligger uhensigtsmæssigt, eller hvis selskabets data om placeringen af fiberen er forældet i fiberdatabasen.
 
"Med hensyn til vores slutbrugere så sørger vi for at orientere kunderne om den slags nedbrud," forklarer Kasper Mejlgaard.
 
Han afviser dog, at slutbrugerne kan forvente et nedslag i decembers pris, da selskabet som standard i sine kontrakter ikke har indføjet kompensation ved nedbrud.

Flere andre selskaber har udover Fullrate også været berørte af nedbruddet.




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-løsningsarkitekt

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-udviklere til fremtidens skattevæsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-teamlead til nyt applikations drift-team
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere