Artikel top billede

Optælling fortsætter: It-firmaer frygter flere SKI-tab

En række it-firmaer har lidt tab på SKI-balladen, men peger på forhold, der gør det svært for dem at opgøre tabet præcist endnu.

SKI-skandalen rammer it-branchen hårdt.

De mange aflyste og genudbudte rammeaftaler, der var ulovlige, har medført store tab for leverandørerne i spildte timer.

Men nogle leverandører frygter de tab, som endnu er svære at gøre op. 

Hos IT-WIT ApS fortæller direktør Flemming Larsen, at selskabet har lidt tab ligesom mange andre ved at have spildt arbejdstid på en prækvalifikation, inden den blev aflyst.

"Derudover har vi nogle kunder i dag og potentielle kunder, hvor det er et krav, at vi kan fakturere via SKI, og da vi ikke var på aftalen i forvejen, har det nu pludselig endnu længere udsigter."

"Denne del er svær at kvantificere, men er det største problem," siger Flemming Larsen fra IT-WIT, der har kompetencer inden for storage og servere.

Tab ukendt

Andre firmaer, som Computerworld har været i kontakt med, har ikke angivet præcis, hvor mange timer de har spildt på SKI-arbejdet.

Blandt andre har Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S, der har været tæt på flere af de ramte SKI-aftaler, ikke sat tal på endnu. Men selskabet har lidt tab, oplyser marketingsdirektøren.

"Ja, men vi har ikke gjort det op," siger den tidligere minister og nuværende marketingsdirektør Rikke Hvilshøj fra Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S.

Du kan læse om otte selskabers oplevelser på næste side.

Listen over firmaer

Her er svarene fra otte it-firmaer, som Computerworld har været i kontakt med, angående deres SKI-tab.

1.
"Vi har "lidt tab" på den måde, at vi har spildt indtil flere dages arbejdstid på at sætte os ind i prækvalifikationen, og vi nåede faktisk også at svare, inden de aflyste.
Derudover har vi nogle kunder i dag og potentielle kunder, hvor det er et krav, at vi kan fakturere via SKI, og da vi ikke var på aftalen i forvejen, har det nu pludselig endnu længere udsigter. Denne del er svær at kvantificere, men er det største problem."
Flemming Larsen
IT-WIT ApS
 
2.
"Ja vi har konkret haft udgifter i forbindelse med 02.15-udbuddet i form af tid brugt på at forberede og uploade tilbuddet. Vi havde uploaded vores tilbud, og dagen efter blev udbuddet aflyst, så alt arbejdet er spildt. Min tiltro til SKI har igennem længere tid været lille. Jeg har ved flere lejligheder oplevet, at terminer er blevet udskudt i sidste øjeblik på grund af inkompetence eller sjusk hos SKI. Jeg synes ikke, at de virker professionelle...."
Jørn Rasmussen
NIRAS
 
3.
"Ja, men vi har ikke gjort det op."
Rikke Hvilshøj
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S.

4.
"Vi har lidt tab i form af, at vi har brugt mange ressourcer, interne som eksterne, på dels at være i dialog med SKI før udbuddet og dels på at lave selve præ-kvalifikationsmaterialet. Alt dette er nu tabt. Vi lavede et tilsvarende stykke arbejde sidste gang, rammeaftalen 02.15 var udbudt. Heller ikke denne indsats bar frugt."
Pierre M. Ørndorf
PØ Data A/S
 
5.
"Vi vil da givet lide tab, hvis vi ikke er på aftalen mere, men det er meget svært at sætte tal på. Som ukendt indenfor det offentlige, er det vigtigt at være godkendt som leverandør. Det gør det meget lettere at få sit budskab frem, og det vi er dygtige til, er det de fleste institutioner har behov for. Det var derfor, vi blev udvalgt til at starte med, vil jeg mene. Derfor mister vi givetvis en hel del ordrer, med alt dette rod."
Søren Ohm Povlsen
Bearingpoint Consultning
 
6.
"Den tid der går med at udarbejde et SKI-tilbud går fra andre aktiviteter blandt andet salg og rådgivningsleverancer, og da der ofte er flere personer involveret, kan det betyde store omkostninger for både mellemstore og mindre organisationer. Heldigvis vidner de seneste tiltag fra SKI om en øget modning af såvel processer, aftaleforhold og indsatsmuligheder i relation til leverandører og kunder."
Johnny Kim Jensen
Peak Consultning Group
 
7.
"Ikke direkte tab, men der er jo gået tid med det.."
Christian Foghsgaard
Lytzen IT a/s
 
8.
"Ét er det tab i arbejdstid, som vi har haft. Værre er det tab, som vi potentielt kan lide under af ikke at være på ski aftalen, hvilket vi mener, vi havde alle forudsætninger for at være indtil SKI aflyste udbuddet.."
Niels Kemal Onat
Ezenta A/S




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere