Artikel top billede

Googles topchef: Sagde han virkelig det?

Vittige bemærkninger, bommerter og uforglemmelige onelinere - her får du en række grunde til, hvorfor vi kommer til at savne Googles topchef, Eric Schmidt.

Computerworld News Service: It-bloggere og kommentatorer verden over blev op til weekenden kede af at høre, at Eric Schmidt fratræder som Googles koncernchef.

Googles stifter, Larry Page, vil fremover stå for selskabets daglige drift, og Eric Schmidt vil forblive i en rådgivende kapacitet som såkaldt executive chairman.

Hvad er det ved Eric Schmidts stillingsændring, der får medierne til at hænge sådan med næbbet?

Det er ikke, fordi han førte selskabet gennem den imponerende vækst fra en omsætning på 473 millioner kroner i 2001 til næsten 165 milliarder kroner i 2010.

Det er heller ikke, fordi Google under hans ledelse gik fra at være en populær søgemaskine til at være en dominerende spiller inden for både online-video og mobile enheder og nu er i gang med at sprede sig til også computere og internet-tv.

Nej, it-medierne sørger over afslutningen på en æra på grund af Eric Schmidts forbløffende evne til at levere nogle af de mest uforglemmelige, bizarre og skræmmende citater fra nogen siddende direktør.

Her er et tilbageblik over nogle af de bedste oneliners fra Eric Schmidt som Googles koncernchef fra 2001 til 2011.

Street View

I oktober talte CNN med Eric Schmidt om de privacy-sager, der har været oppe at vende angående Googles Street View-bilers fotografering af private hjem og den efterfølgende visning af disse billeder online.

Eric Schmidt tilbød denne løsning til varetagelse af bekymrede menneskers privatliv:

"Med Street View kører vi forbi præcist én gang, så man kan jo bare flytte."

Eric Schmidt fortalte senere Computerworlds amerikanske søstermedie, at det var en hovedløs udtalelse.

Lad Google tilrettelægge dit liv

"Jeg tror faktisk, at de fleste mennesker ikke ønsker, at Google skal besvare deres spørgsmål," fortalte Eric Schmidt Wall Street Journal i august.
"I stedet ønsker de, at Google skal fortælle dem, hvad det næste er, de bør gøre," fortsatte han, hvilket er blevet beskrevet som Googles til dato mest skræmmende Big Brother-scenario.

Skift navn

I samme interview med Wall Street Journal forudsagde Eric Schmidt også, at unge mennesker i fremtiden vil være nødt til at skifte navn, når de bliver voksne.

Den udtalelse drejede sig om, at man med en navneændring kan gøre sig fri af eventuelle pinlige begivenheder fra sin ungdom, der med stigende sandsynlighed vil dukke op med billeddokumentation på nettet.

Han fortalte senere til komikeren Stephen Colbert, at det var ment som en vittighed.

Det sjove ved det er, at folk faktisk ændrer deres navne for at lægge afstand til kontroversielle ting, der dukker op på Googles søgemaskine. Tjek eksempelvis NPR's On The Medias dækning af begravelsen af en persons navn.

Vi ved, hvem du er

August var en travl måned for Eric Schmidt. Før interviewet med Wall Street Journal fik Schmidt det til at løbe koldt ned ad ryggen på folk, da han talte ved konferencen Techonomy i Lake Tahoe:

"Hvis vi ser på tilstrækkeligt mange af dine beskeder og din geografiske placering og anvender kunstig intelligens, så kan vi forudsige, hvor du er på vej hen," er et mindeværdigt citat.

Her er et andet højdepunkt, der er værd at trække frem fra den konference:

"Vis os 14 billeder af dig selv, og vi kan identificere dig. Tror du selv på, at der ikke findes 14 billeder af dig på internettet?"

Google og aktiemarkedet

Under Abu Dhabi Media Summit i marts 2010 talte Eric Schmidt ifølge Fortune om Googles almægtige beregningskapacitet:

"En dag snakkede vi om, at vi lige kunne forsøge at forudsige aktiemarkedet. Men så vurderede vi, at det var ulovligt. Så det stoppede vi med igen."

Google og den gode samvittighed

I december 2009 leverede Schmidt sin mest berømte kontroversielle udtalelse, da han blev spurgt af CNBC om privatliv på nettet:

"Hvis du har gjort noget, som du ikke ønsker, at andre skal vide, så skulle du måske ikke have gjort det i det hele taget," sagde han.

Det fik han på puklen for af blandt andre it-borgerrettighedsgruppen Electronic Frontier Foundation.

Farvel så længe, Eric. Vi kommer til at savne dig, men når du nu alligevel bliver hos Google som executive chairman, vil du så ikke nok forsøge at få tid til et pressemøde bare en gang i mellem?

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere