Artikel top billede

Nu bliver det nemmere at få fingre i EU-penge

Nye regler skal gøre det lettere for forskere og virksomheder at søge bevillinger til højteknologisk innovation.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen har lovet at gøre ansøgningsproceduren lettere og mere effektiv i forbindelse med økonomisk støtte til teknologisk innovation.

I sidste uge offentliggjorde kommissær for Forskning, innovation og videnskab, Máire Geoghegan-Quinn, nye regler med det sigte at reducere papirarbejdet i forbindelse med at benytte sig af EU's forskningsbevillinger under EU's 7. rammeprogram for forskning (FP7).

Målet med de nye regler er at reducere papirarbejdet og at anspore flere små og mellemstore virksomheder samt højteknologiske opstartsfirmaer til at benytte sig af innovationsstøtten.

Rammebudget på 373 millioner

FP7 har støttet næsten 8.000 projekter ud af flere end 40.000 ansøgninger siden 2007. Næsten alle europæiske universiteter deltager, og herudover er omkring 15 procent af deltagerne små og mellemstore virksomheder. Rammeprogrammets budget er på knap 373 milliarder kroner for perioden 2007 til 2013.

Der blev i sidste uge offentliggjort tre konkrete ændringer.

Der er for det første blevet tilladt en højere grad af fleksibilitet i forhold til udregningen af personaleomkostninger, så bevillingsmodtagerne har mulighed for at bruge deres sædvanlige regnskabsmetoder, når der anmodes om godtgørelse, frem for at være nødt til at tage et helt andet regnskabssystem i brug alene til FP7.

Herudover kan ejere af små og mellemstore virksomheder, hvis løn ikke formelt registreres, nu godtgøres på timebasis for deres arbejde på forskningsprojekter.

Denne godtgørelse vil variere fra omkring 180 kroner til nye forskere til cirka 400 kroner til meget erfarne forskere.

Endeligt vil der blive opsat en ny styringsgruppe til at koordinere de forskellige instanser under Europa-Kommissionen, der er involveret i finansiering af forskning, heriblandt Forskning, innovation og videnskab, Informationssamfundet og medier, erhverv og industri samt Research Executive Agency.

De øverste råd skal godkende

I de fleste tilfælde vil kommissionen lade deltagerne fra igangværende projekter drage fordel af disse ændringer omgående.

"En forudsætning for at levere de bedste resultater er, at forskningsprogrammerne er meget attraktive og tilgængelige for forskerne, det europæiske erhvervsliv og iværksættere, universiteterne og andre forsknings- og innovations-aktører.

Det kræver klare målsætninger og redskaber, konsekvente og stabile regler samt lette og hurtige administrative procedurer," forklarer kommissionen.

De nye regler skal stadig godkendes af Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere