Artikel top billede

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skal give svar på, hvordan fremtiden tegner sig for Statens IT, efter styrelsen i mandags fyrede 20 medarbejdere.

Massefyringer i Statens It lander på ministerens bord

Socialdemokraterne kræver finansministerens svar på, hvad Statens It egentlig er sat i verden for oven på mandagens fyringsrunde. Selv har partiet ikke noget bud på formålet med Statens It.

Læs også:
Massefyring under opsejling hos Statens It

Statens It tvunget til at kyle glade ansatte på porten

Efter Statens It i mandags fyrede 20 medarbejdere på grund af overbemanding og i sin jagt efter effektiviseringsgevinster, er Socialdemokraternes it-ordfører, Yildiz Akdogan, gået i flæsket på finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

It-ordføreren fra rød blok vil med en række udvalgsspørgsmål i Finansudvalget have svar på, hvad regeringens formål og strategi egentlig er med Statens It.

"Man startede et stort projekt, der siden er blevet reduceret til kun at dække otte miniserier. Snart skal det vurderes, om Statens It skal dække flere ministerier, og det er lidt svært at få overblik over strategien," siger Yildiz Akdogan.

"Der er jo ingen tvivl om, at finansministeren sidder inde med informationer, som jeg og resten af offentligheden ikke kender til, og derfor vil jeg prøve at danne mig et overblik over Statens It," fortsætter hun.

Peger fingre uden viden

Er det ikke for nemt bare at sidde og pege fingre ad regeringen uden selv at have konstruktive forslag til, hvordan Statens It kan udvikle sig?

"Jeg er først nu ved at samle informationer ind omkring Statens It, og det skal finansministerens svar jo gerne være med til at give mig. Han er jo ansvarlig for projektet. For jo, det er svært at være kritisk, uden vi har den fornødne viden om projektet," lyder begrundelsen fra Yildiz Akdogan for at stille sine udvalgsspørgsmål.

Modsat paragraf 20-spørgsmål er udvalgsspørgsmål mere detaljerede, og der kan gå op til tre uger, før socialdemokraten får sine svar fra finansministeren.

I dag servicerer Statens It med nu godt 200 medarbejdere it-driften for otte ministerområder og 90 underliggende styrelser, institutioner, råd og nævn med over 10.000 statsansatte slutbrugere.

I første halvår af 2012 skal det så vurderes, om styrelsen skal indsluse flere ministerområder, som projektet i første omgang var sat i verden for.

Læs også:
Massefyring under opsejling hos Statens It

Statens It tvunget til at kyle glade ansatte på porten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere