Artikel top billede

Sådan vil regeringen gøre nettet mere sikker for dig

Sikkerhedstrusler fra botnet skal have nogle solide spark i mellemgulvet, og de velrettede slag skal uddeles i fællesskab. Træningen har allerede stået på i årevis.

Læs også: DK-CERT: 2010 stod i botnettets tegn

Botnet skal bekæmpes fra centralt hold.

Det erkender videnskabsministeren, der nu formaliserer et statsligt samarbejde med de danske internet-udbydere.

Pjalterne er blevet slået sammen om en indsats, der skal bekæmpe botnet på den danske del af internettet.

Det bliver DK-cert, Gov-Cert og ISP-sikkerhedsforum, der skal stå for det praktiske - primært ved ved at udstikke rammerne for net-kampen.

Botnet er private computere, der organiseres i netværk gennem ondsindet software og eksempelvis bruges til at udsende spam og foretage koordinerede hacker-angreb.

Ikke nyt, men godt

Samarbejdet omkring bekæmpelse af botnet og skadelig kode er ikke en ny størrelse. Det har fungeret løbende over flere år.

"Vi har finpudset arbejdsprocesserne gennem to år, men nu er vores bekæmpelse af net-kriminalitet blevet officiel," siger Shehzad Ahmad, der er leder af DK-Cert.

Desuden er Gov-Cert, der står for Government Computer Emergency Response Team, og er den statslige varslingstjeneste for internettet, blevet en del at samarbejdet.

De første tiltag til et Gov-Cert blev taget i 2007, men statens net-sikkerhedstjeneste er først blevet fuldt funktionsdygtig i 2010.

Cert'ernes fornemmeste opgave i samarbejdet er at samle informationer om ondsindet kode, vurdere trusselsniveauet og videre informationerne til ISP-sikkerhedsforum, der består af repræsentanter fra hovedparten af internet-udbyderne.

ISP'erne kan så beskytte sine brugere og firmaer mod angreb.

Industrien er glad

Videnskabsministeriets tiltag vækker da også begejstring i industriens brancheorganisation.

"Initiativet vil bidrage til at gøre den danske del af internettet mere sikkert for borgere og virksomheder. Denne sikkerhed er betingelsen for, at vi kan høste gevinsterne af digitalisering af samfundet. Vi ser derfor med stor tilfredshed på at netop dette initiativ, som var hovedanbefalingen i vores strategi for bekæmpelse af BOT's fra 2010, nu iværksættes," udtaler Tom Togsverd, branchedirektør i DI ITEK.

Sikkerhedsbranchen anslår, at der i Danmark er omkring 100.000 computere, som er inficeret og indlemmet i et botnet.

Læs også: Så meget spam fik du i din indbakke i 2010




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere