Artikel top billede

Larmende tavshed fra ODF/OOXML-eksperterne

Hjernerne knager videre hos medlemmerne i ekspertudvalget om åbne standarder. Afgørelsen om, hvilke åbne dokumentformater, som det offentlige Danmark skal bruge i fremtiden, falder dog snart.

Tavsheden er larmende, efter ekspertudvalget om åbne standarder i går mødtes for at diskutere den liste over redigerbare dokumentstandarder, som skal bruges i det offentlige Danmark. 
 
Valget står mellem ODF eller OOXML - eller et parløb mellem de dokumentformater - men ingen af eksperterne har lyst til at kommentere på, hvad der blev talt om på gårsdagens møde.
 
"Holdningen til diskretion om og arbejdsro i et siddende udvalg er ikke særlig for Ekspertudvalget om Åbne Standarder. Sådan er det helt generelt. Pointen er, at når man har nedsat et udvalg til at forholde sig til en problemstilling, så forventes problemstillingen at blive behandlet i udvalget og ikke i en bredere dialog med offentligheden," forklarer formanden for udvalget, juraprofessor Mads Bryde Andersen, i en mail til Computerworld.
 
Han henviser samtidig til et kommende mødereferat, der i lighed med processen ved tidligere møder i udvalget, vil blive publiceret på IT- og Telestyrelsens hjemmeside.

De fem udvalgsmedlemmer har godkendt deres udsagn, og it-ordførerne på Christiansborg har haft mulighed for at kigge på referatet. 
 
Computerworld erfarer dog, at der på mødet ikke blev truffet nogen endelig afgørelse. 

Det vil sige, at afgørelsen fortsat flagrer, om det offentlige Danmark fremover skal bruge ODF- eller OOXML-dokumenter, eller om begge de ISO-certificerede standarder kommer i spil, når statslige myndigheder fra 1. april skal være i stand til at sende og modtage i åbne dokumentformater. 
 
Listen kan ændre sig
Med netop deadline den 1. april vil der uden tvivl blive peget på et eller flere dokumentformater inden for de kommende uger.
 
Men den liste, som ekspertudvalget får banket sammen, er dog til fortsat diskussion i ekspertudvalget, der ved en folketingsdiskussion i januar 2010 blev gjort til et stående udvalg uden nogen formel udløbsdato. 
 
"Det påhviler ekspertudvalget - på baggrund af indstillinger fra offentlige myndigheder om optagelse af standarder på listen - at tilrettelægge en proces, så det under hensyntagen til ovenstående principper, kan indstilles til ministeren, hvornår og med hvilke standarder listen bør opdateres," lyder det således blandt andet i kommissoriet til ekspertudvalget om åbne standarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere