Artikel top billede

Derfor kæmper Google fortsat med Android-malware

Flere end 50 applikationer i Googles Android Market har været inficeret med malware. Det ryster sikkerhedsbranchen.

Computerworld News Service: Sidste uges afsløring af mere end 50 malware-inficerede applikationer i Googles Android Market har rystet Google og sikkerhedsbranchen.

De malware-baserede applikationer, kaldet DroidDream, er allerede blevet slettet af Google.

Selskabet fortæller, at man er i gang med "at tilføje en række sikkerhedselementer, der skal forhindre ondsindede applikationer, som udnytter et tilsvarende exploit, i at blive distribueret gennem Android Market."

Det største spørgsmål, der er blevet rejst af hele DroidDream-episoden, er nok, hvorfor nogle Android-enheder overhovedet (Google siger, at Android 2.2.2 og senere versioner ikke har været påvirket, eftersom hullet er blevet lukket) har været sårbare over for angrebet, eftersom Google udsendte rettelser til de pågældende exploits allerede i november.

Et underliggende problem er, at producenterne af Android-enheder arbejder sammen med udbyderne om at distribuere Android-baserede opdateringer, og at de ikke alle sammen har fået udsendt rettelserne til det exploit, som DroidDream udnyttede.

Sløser med opdatering

Selv om ingen specifikke producenter eller udbydere bliver nævnt ved navn, så anerkender Google til baggrund, at ikke alle Android-enheder er blevet opdateret.

Google arbejder som udgangspunkt med en 'hands off'-tilgang, når virksomheden først har udsendt open source-rettelser til Androids kodebase, og forventer, at producenterne selv integrerer ændringerne i deres skræddersyede Android-enheder.

Men efter DroidDream-afsløringerne sprang Google selv til handling og arbejdede sammen producenter og udbydere om at få udbredt rettelserne i en fart.

Målet er at sikre, at den underliggende sikkerhedsfejl, som DroidDream udnyttede, og som måske stadig findes i nogle enheder, bliver rettet hurtigst muligt.

Google har desuden udsendt et auto-uninstall-værktøj kaldet "Android Market Security Tool March 2011" direkte til de inficerede Android-enheder.

Værktøjet afinstallerer de ondsindede applikationer, som er blevet downloadet fra Android Market.

Rettelser nåede aldrig frem

Sikkerhedsleverandører har hele ugen holdt skarpt øje med DroidDream-sagen.

"Exploiten til den her malware blev rettet for flere måneder siden," siger Kevin Mahaffey, der er teknologi-chef hos Lookout Mobile Security, med en henvisning til det, der er blevet kendt som "Exploit" og "rageagainstthecage", og som blev anvendt i de inficerede DroidDream-apps, som fandt vej til Android Market.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at Googles månedgamle rettelser også nåede frem til forbrugerne. Det, som branchen er ved at lære, siger Kevin Mahaffey, er, at "det er en hel del mere kompliceret at lappe en telefon, end det er at opdatere en pc."

Antimalware-virksomheden Kaspersky Lab har i denne uge betegnet Googles håndtering af Android-malwaren som "diskutabel."

Sikkerhedsleverandøren siger i sin analyse af den såkaldte "Android Market Security Tool March 2011", som Google har udsendt til DroidDream-inficerede Android-enheder, at det er en "diskutabel metode."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere