Prøvekørt: Sådan virker Sony Ericssons Playstation-mobil

Sony Ericssons længe ventede gamer-telefon Xperia Play imponerer ved første øjenkast, men der er enkelte skår i glæden.

Prøvekørt: Sådan virker Sony Ericssons Playstation-mobil

Sony Ericsson er efterhånden en garvet rytter på mobilmarkedet med en del mobiler i saddeltasken.

Nu har de så endelig kombineret mobilteknologien med konsolklassikeren Playstation i den nye smartphone Xperia Play.
På den ene side er der tale om en fuldblods-smartphone, der kører på styresystemet Android 2.3 (Gingerbread), men samtidig har den fået bygget en "mobiliseret" udgave af Sony Playstation's klassiske konsolkontroller ind i "kroppen", så spilentusiaster med hang til mere end Angry Birds kan få stillet lysten. 

Vi foretog en hurtig testkørsel af det hybride resultat, som kommer på det danske marked om to uger.

Behagelig styring

I forhold til de dedikerede spiltaster er Sony Ericsson sluppet godt af sted med placeringen, hvilket selvsagt er essentielt for en Playstation-telefon. Det betyder, at telefonen ligger ganske godt i hænderne, når man spiller.

Eneste feature der kan være problematisk i forhold til styringen er de klassiske 'L' og 'R'-knapper, som du kender fra fronten af Playstation-controllerne. De lægger sig forholdsvist tæt op ad bagsiden på skærmen, og alt efter hvordan ens hænder er skruet sammen, kan den placering måske være uheldig for nogle.  

Undertegnede fik mulighed for at afprøve det præinstallerede spil "Bruce Lee", som er et klassisk kampspil i stil med Tekken-serien. Det fungerede vældig godt, og selv om telefonen ikke rummer mere regnekraft end andre moderne smartphones, så imponerede grafikken.

Fire tommer skærmen på 854 x 480 pixel leverede et overbevisende billede med fine kontraster, men til forskel fra de andre nyheder i Xperia-serien, Arc og Neo, så er Play ikke udstyret med en Sony Mobile Bravia-engine, hvilket kunne have været rigtig spændende.

Overordnet set virker telefonen forholdsvis lækker og solid. Men det bliver en telefon, man køber for at spille, ikke for designet.  

En halvkvabset fætter

Det giver sig selv, at Xperia Play ikke er den mest 'slim' telefon på markedet. Den måler 16 mm i tykkelsen, hvilket er noget mere end for eksempel iPhone 4 med 9,3 mm og HTC Desire med 11,8 mm.

For nogen vil det helt sikkert virke voldsomt, men i forhold til hvad vi havde forventet, så er det lykkedes Sony Ericsson at få skabt en forholdsvis elegant telefon, alt taget i betragtning.
Vægten er landet på 175 gram, hvilket er 38 gram mere end iPhone 4, der til sammenligning vejer 137 gram.

Det er dog ikke noget, der generer, men ynder man at gå i stramme bukser, kan tykkelsen blive et irritationsmoment.
 
Pris i den højere ende
Det store spørgsmål i forbindelse med Xperia Play er selvfølgelig, hvorvidt det kan betale sig at smide penge efter den.

Noget af det, der bliver afgørende, er udbuddet af spil. Fra start medfølger seks spil, blandt andet Bruce Lee, Fifa 10 (inklusiv multiplayer) og Sims 3, og der vil være 50 tilgængelige på Android Market.

En præ-installeret applikation skal gøre det nemt at finde og downloade de spil, der er optimeret til Xperia Play. Sony Ericsson har her allieret sig med blandt andre EA Games og Gameloft. Sony Ericssons danske national account manager vurderede, at spil vil komme til at koste 37-60 kroner, hvilket lyder rimeligt. 

Til gengæld gættede han også på, at prisen vil ligge på omkring 4.200 kroner uden abonnement.
 
Det er mange penge. Især set i forhold til, at man i dag kan købe en Sony PSP for under 1400 kroner.

Selvfølgelig er det smart at have det hele i én integreret enhed. Men det betyder, at man får en temmelig stor telefon, hvor der er skåret ned på kamera- og skærmsiden i forhold til de andre Xperia-modeller.

I forhold til batteri er spilletiden angivet til fem timer og 35 minutter. Det bliver interessant at se, om det holder, for går den død midt på dagen, fordi man har spillet Fifa, er det knap så fedt.

Men med et udmærket gameplay og et spiludvalg, der tegner lovende, vil den helt sikkert begejstre nogle i gamer-segmentet, som også er den oplagte målgruppe til denne telefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere