Artikel top billede

Regnskabsrod for millioner hos CSC i Norden

Regnskabsmæssige "uregelmæssigheder" for flere hundrede millioner kroner fundet hos CSC. Flere ledere er blevet udskiftet, og Norden er i søgelyset.

Massivt rod i regnskaberne har betydet flere udskiftninger af CSC-ledere. Norden er i søgelyset.

Det fremgår af en indberetning fra CSC til Securities and Exchange Commission (SEC), der er USA's børstilsyn. 

"Gennemgangen af MSS (Managed Services Sector) Nordics forretninger har afdækket regnskabsfejl og uregelmæssigheder, som har ført til reguleringer, der burde være bogført i tidligere år," skriver it-giganten i indberetningen.  

I netop forretningsområdet managed services sector, der indeholder flere af selskabets outsourcing-aktiviteter, er op mod 40 millioner dollar - svarende 210 millioner danske kroner - bogført forkert i perioden mellem april og oktober 2010. 

Der er ifølge CSC selv tale om "..regnskabsmæssige fejl og urigtig anvendelse af virksomhedens regnskabspraksis og US GAAP (Generally Accepted Accounting Principles i USA, red.), samt fra regnskabsmæssige uregelmæssigheder i den nordiske region..."

Udskiftninger og topledelse går ind i sag

Sagen har ifølge CSC ikke indvirkning på selskabets samlede resultater, selv om de mange penge angiveligt har været bogført for sent.

Den har været forbi den absolutte amerikanske topledelse.

"Som et resultat af denne material weakness (faglig term for svaghed i interne kontroller, red.) i effektiviteten af vores kontrol, har den administrerende direktør og finansdirektøren konkluderet, at selskabets videregivelseskontroller og procedurer ikke var effektive per 1. oktober 2010," står der i indberetningen.

Allerede nu har sagen haft konsekvenser, og der er iværksat forskelllige tiltag.

"Disse foranstaltninger omfatter udskiftning af visse ledere og medarbejdere, styrket kontrolansvar, forbedrede overvågningskontroller og tilsyn, samt øget disciplin i forbindelse med konto afstemninger."  

Desuden vil flere ledere fra MSS Nordic modtage træning, der skal styrke deres viden om "vigtigheden af at overholde CSC ledelsesprincipper, code of conduct og etiske politikker og forretningsmetoder ved udførelsen af vores aktiviteter."  

Computerworld har forespurgt hos SEC efter uddybende oplysninger til regnskabsrodet hos CSC.

Men pressetjenesten hos den amerikanske myndighed oplyser, at man ikke vil kommentere sagen.

Heller ikke CSC i USA har lyst til at kommentere sagen. Her meddeler virksomhedens presseafdeling, at man i øjeblikket ikke har nogen kommentarer til sagen. 

Dermed vil firmaet ikke kommentere eksempelvis hvilke direktører, som er blevet udskiftet som følge af regnskabsrodet.

Heller ikke hos CSC i Danmark er det lykkedes Computerworld at få svar på en række spørgsmål til sagen.

Ledelsesflugt og røde tal

CSC Danmark har i de sidste fire år haft blodrøde regnskaber.

Seneste resultat efter skat landede på et underskud på 74 millioner kroner.

Samtidig afslørede et hemmeligt dokument fremvist for en række tillidsmænd i januar planer om medarbejderreduktioner på op mod 1.000 ansatte netop i CSC Norden.

Et dokument, som CSC-direktør for Danmark og Norden, Carsten Lind, har afvist som et "umodent forecast".

Endelig har Computerworld tidligere beskrevet, hvordan en sand ledelsesflugt i CSC Norden har fundet sted.

Det kan du læse mere om her.  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere