Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan får du billigt og nemt fat i udenlandske it-folk

Sønderjyske TeleBilling arbejder målrettet med at rekruttere udenlandsk arbejdskraft og har et godt trick, der er billigt, enkelt og bedre end almindelige jobopslag.

I firmaet TeleBilling, der producerer software til teleindustrien, er 20 procent af de 75 medarbejdere nemlig fra udlandet, primært fra Tyskland og Rumænien

I selskabet er rekrutteringsfasen af udenlandsk arbejdskraft baseret på netværk, hvor en medarbejder belønnes for at skaffe en ny kollega til virksomheden.

Den fremgangsmåde er langt billigere, enklere og bedre end traditionelle jobopslag, har man erfaret i selskabet, der holder til huse i Sønderborg.

Netværk og dusør

"Da vi skulle finde de første medarbejdere, udså vi os områder, hvor universiteterne var gode og jobmulighederne for de nyuddannede dårlige. I dag benytter vi os af netværk, vi giver en dusør på 10.000 kroner og en iPad til en medarbejder, der skaffer en," siger direktør Jesper Schack.

Oven i det kommer der omkostninger til en flybillet, når jobsøgeren skal til samtale. Men det er stadig billigere og langt mere målrettet end en jobannonce på websider eller i trykte medier, vurderer Jesper Schack.

Når man kommer uden for EU's grænser er opholdsreglerne mere strikse, men det skal ikke være undskyldningen for at holde sig væk fra at hente it-specialister til Danmark.

"Ja, reglerne er lidt bøvlede, men når man har sat sig ind i dem, er det bureaukratiske besvær til at overse," lyder det fra Christian Stendevad, direktør i virksomheden Omada, der har 14 forskellige nationaliteter fra hele verden ansat Omadas direktør.
Selskabet har netop ansat en amerikaner, en tysker og en dansker.

Samme betingelser

Udlændingene i både Omada og TeleBilling bliver ikke behandlet anderledes.

De har samme løn- og arbejdsbetingelser som de danske kollegaer, men der er en række praktiske ting, som skal lægges oven i ansættelseskontrakten.

"Vores HR-afdeling hjælper eksempelvis med at skaffe en ordentlig bolig, papirarbejde med offentlige myndigheder og en række andre nødvendigheder," fortæller Jesper Schack.

"Samtidig har vi kontakt til foreninger og sportsklubber for at skubbe det sociale liv i gang uden for virksomheden."

Ud over introduktionen til det danske foreningsliv tilbydes undervisning i det danske sprog.

Begge firmaer bruger også meget krudt på sociale arrangementer i virksomheden, der ligefrem bliver skemalagt for medarbejderne.

Læs også:

Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser.

Syv ting at overveje, hvis du søger udenlandske folk.

Sådan får du mere ud af udenlandsk it-arbejdskraft.

Derfor skal vi byde udlændingene willkommen.

Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere