Her er Googles nye våben i krigen mod Facebook

Google kommer nu med sit svar på Facebooks "like"-knap, der skal forbedre dine søgeresultater på nettet. Se her hvordan det fungerer

"Synes du også godt om" en hel masse, efter at Facebook har bredt sig ud over det meste af nettet?

De fleste er nok efterhånden blevet vant til at se det lille "synes godt om"-tag, når de surfer hjemmesider.

Men snart får Facebooks "like"-knap en konkurrent.

På Googles officielle blog kan man for tiden læse om en service, der har fået navnet +1. I stedet for at "like" hjemmesider, vil søge-mastodonten nu have os til at "plus ette" dem.

Bedre søgeresultater

+1-anbefalingerne kommer til at optræde i forbindelse med Google-søgninger og reklamer. Når du finder noget, du synes er anbefalelsværdigt, klikker du på +1-ikonet, og disse "+1'ere" vil herefter begynde at dukke op i Googles søgeresultater.

Hvis du for eksempel er på udkig efter en god online guide til, hvordan du bygger din egen pc, vil der måske dukke et +1-symbol op ud for en hjemmeside, som din computerekspert af en onkel har anbefalet.

Er din onkel ikke computerkyndig, vil du i stedet kunne se, hvor mange andre på nettet, der har anbefalet lige den guide, du er faldet over.

Google finder selv ud af, hvilke personers anbefalinger, der er relevante for dig, ved at tjekke dine Google-kontakter. Senere er det meningen at andre forbindelser også blive tilføjet, eksempelvis fra Twitter.

For at se anbefalingerne i dine søgeresultater og administrere dine egne, skal du være logget på din Google-konto. Dernæst skal du have dig en Google-profil og opgradere til den seneste version.

Historien imod sig

Google har tidligere eksperimenteret med lignende funktioner til rangering af søgeresultater, så efternøleriet er ikke så slemt, som det ser ud.

Til gengæld er alle de tidligere forsøg på at udbrede +1's forgængere slået fejl.

Midt på den vej, der skal føre til succes for +1, står desuden en massiv blokering bestående af Facebook, der har givet Microsoft mulighed for at bruge "like"-funktionaliten i søgemaskingen Bing. En funktion, der i øjeblikket kun fungerer i den engelske version. 

Og med den akilleshæl at man skal have en Google-profil og været logget ind på ens konto, samtidig med at Google ikke henter ens forbindelser fra det førende sociale netværk, Facebook, ja så bliver +1 næppe nogen letkøbt succes for Google.

+1 vil til at begynde med blive udrullet på engelsk på Google.com, og i de kommende uger vil +1'erne også dukke op mange andre steder på nettet og på Googles egne sider, skriver selskabet på sin blog.

Her er en video, der viser, hvordan Googles nye tiltag fungerer:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere