Artikel top billede

CSC: Her er vores plan for indisk arbejdskraft

CSC's indere har fået bølgerne til at gå højt både inden for og udenfor CSC og i medierne. Her får du CSC's forhandlingsleders egen forklaring i sagen.

Få overblik over hele konflikten mellem CSC og Prosa her.

Først var der 40 indere i Danmark. Så var der 22. Og så var de endnu ikke er ankommet. Senere forlød det, at inderne skulle arbejde i Danmark fra den 1. juni. Og så viste det sig, at de bare skulle oplæres i Danmark.

Hvis du synes, at forvirringen og balladen om CSC's indere er total, er der hjælp at hente her.

Computerworld har spurgt Lene Christensen, som er director og leder af CSC's forhandlingsudvalg i konflikten mod Prosa om, hvad der er op og ned i sagen. 

Ifølge Lene Christensen skal inderne slet ikke skal arbejde i Danmark. De skal i stedet til Danmark for at få overdraget viden med henblik på at kunne udgøre et beredskab per 1. juni. 

"Vi planlægger at få nogle indere herop, som allerede er ansat hos CSC i Indien. De kan påtage sig nogle yderligere opgaver i forhold til det, de allerede laver for os i dag," siger Lene Christensen.  

Siden interviewet med Lene Christensen har CSC's offentlige storkunder, Forsvaret og Politiet, slået fast, at deres systemer ikke skal drives uden for Danmark, sådan som Skat og CPR ifølge avisen.dk til dels tillader.     
 
Hun fortæller i interviewet med Computerworld, at der i forhold til inderne ikke er tale om nyansættelser, og at det drejer sig om 22 medarbejdere. Dermed er der tale om en meget lille del af de 250-400 mand, der er nødvendige for beredskabet den 1. juni, pointerer hun.
 
Inderne er ifølge Lene Christensen allerede bekendt med firmaets arbejdsområder, arbejdsrutiner og de danske processer.
 
"De laver allerede arbejde til nogle af vores kunder, og det det er dette arbejde, som bliver udvidet for de samme kunder, som allerede i dag for udført noget i Indien. Så der er ikke nogle kunder, som pludselig for udført arbejde i Indien," slår Lene Christensen fast. 
 
Også englændere og litauere
Hun fortæller, at inderne alene ankommer til Danmark for at få lavet vidensoverdragelse, og at det sker på et forretningsvisum. 
 
"Lige så snart de - forhåbentligt aldrig - begynder at udføre arbejde, så vil det blive fra Indien. Skulle det ende med noget andet, så skal de naturligvis have en opholdstilladelse," siger Lene Christensen.
 
Hun fortæller videre, at CSC arbejder på en lang række fronter for at få beredskabet til at gå op, inden fredsaftalen udløber.
 
Ud over inderne vil CSC foretage vidensoverdragelse til en række underleverandører i forbindelse med nogle af opgaverne, ligesom firmaet i høj grad benytter ansatte hos CSC i andre lande - eksempelvis England og Litauen - til at foretage vidensoverdragelse til andre områder. 
 
Når I går til udlandet, er det så fordi, det er svært at finde folk med den viden, I har brug for, herhjemme?
 
"Nej, overhovedet ikke. Men vi har kolleger i andre lande som i forvejen udfører nogle af de samme rutiner. De kender dem i forvejen, og vi bruger jo samme processer internt i CSC. Så en række ting er det nemmere og mere naturligt at lægge over til kolleger, der allerede arbejder inden for de samme rammer."
 
Historierne om inderne har fået politikerne til at undersøge, om I har fundet et hul i loven omkring beløbsordninger og indrejse. Bruger I et hul i loven eller blot helt legitime muligheder?
 
"Vi kører forhandlinger med Prosa i samråd med Dansk Erhverv og Dansk Arbejdsgiverforening. Og de sikrer, at vi selvfølgelig kører inden for både de arbejdsretlige og andre regler i Danmark. Jeg vil ikke kommentere på politikernes udtalelser." 

Udfører ikke lockoutedes arbejde

Prosa har stillet spørgsmålstegn ved, at I først lockouter jeres medarbejdere - og dermed skaber et problem med at besætte arbejdspladserne - for derefter at hente arbejdskraft fra udlandet.

"De folk, som er lockoutet i øjeblikket, er lockoutet inden for rammen af fredsaftalen. De folk, vi tager ind, laver ikke de lockoutedes arbejde. Dem bruger vi til vidensoverdragelse, sådan at vi i tilfælde af en optrappet konflikt per 1. juni også kan håndtere vores kørende systemer uden en fredsaftale. Så der er ikke nogen sammenhæng mellem de folk, vi tager ind, og det arbejde, vi har lockoutet." 
 
Hvordan går det praktiske med vidensoverdragelsen, for man kunne godt forestille sig, at medarbejderne ikke var så glade for det i en konfliktsituation?
 
"Det går efter planen, vil jeg sige."
 
Er der planer om flere lockoutede fra jeres side, hvis vi skulle nå den 1. juni? 
 
"Vi tager et skridt af gangen. Vi har fået generel konflikt fra Prosa. Vi aner ikke, hvordan det specifikke konfliktvarsel vil komme til at se ud, og vi tager stilling til, hvordan vi vil håndtere situationen hen ad vejen."
 
Så er der "ordet frit": Hvad vil du sige til Verden?
 
"Vi er meget kede af, at vi er havnet i denne situation. Men vi har et presserende behov for at få vilkårene for vores medarbejdere tilpasset markedsvilkårene. Vi har meget meget svært ved at skabe vækst og job i Danmark, hvis ikke vi har de samme vilkår (som vores konkurrenter, red.)." 
 
Nu har CSC jo været i Danmark i over 20 år. Er det ikke lidt sent at finde ud af det?
 
"Vi er jo nødt til at tage bestik af situationen, som den er her og nu. Det nytter jo ikke noget at sige, hvad der skete for et antal år siden. I CSC's ledelse tager vi bestik af den situation, der er nu og her. Og der er vi nødt til at sikre, at virksomheden også kan overleve i fremtiden."   

Få overblik over hele konflikten mellem CSC og Prosa her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere