Artikel top billede

Microsoft: I skal leje vores ERP som en cloud-service

Microsofts Dynamics vil fremover kunne lejes som en cloud-service fra selskabets datacentre. Se Microsofts omfattende planer her.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Microsoft skruer bissen på i CRM-markedet

9.000 konference-deltagere kunne mandag i Atlanta se Microsoft-direktør Steve Ballmer og Kirill Tatarinov, som står i spidsen for Microsoft Business Solutions, demonstrere kommende versioner af Dynamics.

Microsofts løsning til ERP og CRM vil til august blive lanceret i Dynamics AX 2012-versionen. Langt mere opsigtsvækkende er det dog, at selskabet nu også har tænkt sig at levere erhvervsløsningerne som lejede services fra Microsofts egne datacentre.

"Alle vores produkter vil blive designet til at kunne levere alle fordelene fra skyen. Alle - hele Dynamics for eksempel - vil give kunderne mulighed for på et øjeblik at skalere it-ressourcer til de specifikke behov i forretningen," sagde Steve Ballmer i sin tale.

Der er endnu ingen nærmere tidsplan for cloud-løsningerne, men det står klart, at de vil køre på Windows Azure-platformen.

For at kunne inddrage partnerne i dette arbejde, har Microsoft frigivet en Dynamics Cloud Partner Profitability Guide. Den peger ifølge selskabet på forskellige "succes-faktorer og et road map, der skal hjælpe partnerne med at optimere deres processer og identificere nye forretningsmuligheder".

På Microsoft Dynamics Marketplace vil softwareleverandører kunne fremvise deres cloud-løsninger til Dynamics. På den måde kan brugerne afprøve og købe løsningerne direkte fra skyen.

Steve Ballmer: Alt handler om cloud

I talen gjorde topchef Steve Ballmer det klart, at cloud computing er Microsofts helt store satsningsområde.
 
"Ved at kombinere internettets størrelse med de smarte enheder (eks. smartphones, red.) og sikkerheden i enterprise-datacentret, er det en motor til at levere vækst og produktivitet for os alle," sagde Steve Ballmer.

Han henviste blandt andet til, at selskabet siden januar har leveret Dynamics CRM i en online-udgave, og at 40.000 allerede har prøvet løsningen af.

"Nogle virksomheder vil have cloud nu, nogle senere, og nogle vil måske ønske en hybrid løsning i et stykke tid," sagde Steve Ballmer.

Her er Microsoft Dynamics AX 2012

Indtil videre vil Microsoft-kunderne dog fortsat anvende de tradtitionellle, lokalt installerede Dynamics-løsninger, der nu er på vej i en 2012-udgave.

Microsoft peger selv på, at nyhederne i AX 2012 blandt andet tæller en langt højere grad af agilitet ved hjælp af Unified Natural Models, som "leverer et sæt forretningsprocesser, der reflekterer situationen fra den virkelige verden og lader brugerne tilpasse deres organisationer og processer, så de kan imødekomme deres ændrede forretningsbehov."

Samtidig er der fokus på den rollebaserede brugeroplevelse og kontekstbaseret business intelligence.

Betaen af Microsoft Dynamics AX 2012 vil blive frigivet senere på måneden, og den endelig version forventes klar til august.

Se talen her (kræver Silverlight):

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Microsoft skruer bissen på i CRM-markedet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere