Artikel top billede

Sådan får vi bedre software-udvikling i Danmark

To års udviklingsarbejde munder nu ud i et innovationsnetværk, der skal give danske virksomheder mere smidige software-produkter.

I to år har 20 hovedsageligt nordjyske firmaer fokuseret på metoder til innovation af software.

Det er Center for Indlejrede Software Systemer (CISS) ved Aalborg Universitet, der har været faglig tovholder på projektet, der netop er afsluttet.

Deltagerne beskæftigede sig navnlig med agil udvikling og innovation af indlejret og teknisk software, samt problemstillinger og løsninger forbundet med udvikling af administrativ software.

Med i gruppen var blandt andet firmaer som Software-Pro, Motorola og Seluxit.

Bred agilitet

Initiativtagerne til projektet har ønsket at give et generelt kompetenceløft inden for felterne agil udvikling, fokus på kundesiden, best practice, innovativ softwareudvikling og videndeling i IKT-sektoren i Nordjylland.

projektets hjemmeside kan man finde informationer fra eksempelvis seminarer og oplæg.

Viden til alle

De implicerede virksomheder har da også fået snakket tingene godt og grundigt igennem.

"Netværkets fremgangsmåde har hjulpet med både at formidle, hvordan andre firmaer opererer og at give os viden om nye metoder, som vi har afprøvet i vores daglige arbejde," lyder efterkritikken fra firmaet Seluxit, som var blandt de 20 udvalgte.

Derfor har man besluttet at forsøge en videreførelse af netværkets aktiviteter om agil udvikling, Scrum og software-innovation inden for rammerne af innovationsnetværket InfinIT, som bliver støttet af Rådet for Teknologi og Innovation.

Infinit indbyder forskere og virksomheder, der arbejder med eller anvender it i hverdagen, til samarbejde og videnudveksling for at skabe viden om indlejrede systemer, mobilteknologi, pervasive teknologier eller fremtidens internet.

Smidig fremtid

Siden det agile manifest blev skrevet for cirka 10 år siden, har den agile bevægelse opnået stor tilslutning.

Agile metoder ses som en måde at opnå bedre software-kvalitet.

At mennesker og deres samarbejde er vigtigere end værktøjer og processer, at fungerende software er vigtigere end omfattende dokumentation, at kundesamarbejde er vigtigere end kontraktforhandlinger, og at en fleksibel indstilling er vigtigere end slavisk at følge en plan, har været god latin i organisationer, der har indført agile udviklingsmetoder som Scrum, extreme programming og lignende for at opnå mere succes i it-projekter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere