Artikel top billede

(Foto: Anatoly Vartanov (c) 2008 / Anatoly Vartanov aka UltraONE)

Apple i fuld gang med at teste næste version af iOS

Apple er i gang med at teste den næste store version af mobilstyresystemet iOS.

Computerworld News Service: Apple er i øjeblikket i gang med intern test af den næste store udgivelse af iOS sammen med applikationer fra tredjeparter.

Det antydes af spor fundet af en tredjepartsudvikler af software til iPhone.

Disse spor blev fundet i en nedbrudsrapport modtaget af FutureTap fra München i Tyskland, som har udviklet app'en Where To?, der hjælper brugerne med at finde virksomheder og turistattraktioner i nærheden samt yderligere information og vejvisning.

Virksomheden har tweetet følgende: "Har netop modtaget den første iOS 5.0-nedbrudsrapport. MKUserLocationBreadCrumb lyder interessant."

Kørt på iOS 5.0

App-udviklere kan modtage rapporter, når deres iOS-app oplever fejl eller nedbrud.

Disse data bruges til at diagnosticere, hvad der gik galt. Blandt sådanne data findes iOS-versionsnummeret.

I dette tilfælde indikerede nedbrudsrapporten at Where To?-app'en havde kørt på en enhed med den endnu ikke offentliggjorte iOS 5.

Daniel Eran Dilger fra AppleInsider gennemgår sagen i flere detaljer:

Klassen MKUserLocation, som har eksisteret siden iOS 3.0 som en del af frameworket iOS MapKit, bruges til at hente enhedens aktuelle geografiske placering.

"MKUserLocationBreadCrumb indikerer en ny funktion, der har at gøre med sporing af ændringer i brugerens rapporterede placering over tid," forklarer Dilger. På nuværende tidspunkt er MapKit afhængig af Google Maps og Google Earth.

Et af de tre hovedrygter angående iOS 5 er, at det vil have en kraftigt forbedret evne til at forbinde til internet-baserede cloud-services.

Blandt andet vil denne forbedring måske gøre det muligt for brugerne at streame indhold og synkronisere direkte med iTunes-servicen i stedet for først at skulle forbinde deres iPhone med deres pc eller Mac med et USB-kabel.

Visse kilder ser den forestående åbning af Apples enorme, nye datacenter i North Carolina som det vigtigste kriterium for denne forbedring af muligheden for cloud-services til iOS-enheder.

Der gættes indtil videre på vidt forskellige datoer for udgivelsen af iOS 5.

I begyndelsen af marts lød der spekulation om udgivelse i april.
Men mod slutningen af marts lød et andet bud
på udgivelse til efteråret 2011 og frigivelsen af en udviklerversion ved Apples Worldwide Developers Conference til juni.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere