Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Skype lukker ormehul i Mac-udgaven

Et alvorligt sikkerhedshul i Skype til Mac er "ekstremt sårbart overfor orme" og vil blive lukket inden for få dage.

Computerworld News Service: Skype vil i denne uge udsende en vigtig opdatering af softwaren Skype til Mac, der lukker et stort sikkerhedshul, der kan udnyttes af hackere til automatisk distribution af selvreplikerende malware kaldet orme.

Detaljerne angående dette sikkerhedshul er endnu ikke blevet offentliggjort, så det er usandsynligt, at sårbarheden vil blive udnyttet lige med det samme. Men ifølge den australske sikkerhedsekspert Gordon Maddern er der tale om en alvorlig sårbarhed. Det var Maddern, der gjorde Skype opmærksom på sikkerhedshullet.

"Det korte af det lange er, at en angriber kun behøver at sende et offer en besked for at opnå kontrol via fjernadgang over offerets Mac," skriver Maddern i et blogindlæg. "Dette sikkerhedshul er ekstremt sårbart overfor orme og farligt."

Skype forklarer, at ethvert angreb, der udnytter denne sårbarhed, vil involvere fremsendelse af en skadeligt tilvirket besked til nogen på angriberens liste over kontaktpersoner på Skype. Fejlen rammer hverken Windows- eller Linux-brugere, forsikrer Skypes it-sikkerhedschef, Adrian Asher, i et blogindlæg om sagen.

Skype vil udsende en opdatering af udgaven af Skype til Mac først på ugen, hvilket betyder, at alle brugere på Mac bør modtage opdateringen inden for få dage.

Ekstra sikkerhedsbevidste personer kan allerede nu downloade en hotfix, som Skype frigav 14. april. Skype har dog indtil nu ikke aktivt udsendt denne rettelse til sine brugere. Da "der ikke har været nogen rapporterede tilfælde af udnyttelse af denne sårbarhed, har vi hidtil ikke bedt brugerne installere denne opdatering," fortæller Asher.

Mac-brugere, som ønsker denne hotfix omgående, kan i menuen i Skype vælge punktet Hjælp og herunder klikke på Søg efter opdateringer. Alternativt kan man downloade og installere den seneste version af softwaren fra Skypes websitet. Ellers kan man blot vente på udsendelsen af opdateringen i starten af denne uge.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.