Sådan handler du uden problemer i USA

Smart dansksproget hjemmeside gør det legende let at spare penge ved at købe ind i USA og leverer oven i købet varerne til din gadedør.

Der er mange penge at spare ved at købe ind i USA, og det gælder både elektronisk udstyr, cykler, makeup, cd'er og meget mere.

Herudover er det svært at forudsige, hvad den endelige pris bliver, når de danske myndigheder har været i gang med deres told-, moms- og fragt-øvelser.

En ny webtjeneste - www.shopusa.com - eliminerer disse problemer og sikrer oven i købet, at varerne leveres til din gadedør.

ShopUSA fungerer på den måde, at du til at begynde med registrerer dig som bruger i Virginia.

Registreringen, der er gratis, sikrer dig en fysisk adresse i staten Virginia, og efterfølgende modtager du via din mail dit suite-nummer (kundenummer), og straks kan adressen i Virginia tages i brug.

Idéen med en adresse i USA er, at mange internetbutikker slet ikke vil sende varer ud af USA, og derudover er der meget, som du ikke kan købe i Danmark.

Opdatering: En læser har gjort os opmærksom på en tilsvarende hjemmeside, som også gør det muligt at købe i modvillige amerikanske internetbutikker. Denne side, som dog ikke er på dansk, hedder myusabox.com. Der findes sikkert flere, men nu har vi i hvert fald fortalt om et par af dem.

Overalt og når som helst

Med en USA-adresse er du ude over de problemer og kan handle overalt, og når som helst det passer dig i hele USA, og som i alle andre web-butikker betaler man direkte på hjemmesiden.

En 'lommeregner' på forsiden af ShopUSA beregner, hvor meget told, moms og fragt beløber sig til af et givent køb, så du får serveret den endelige pris for varen.

Vil du købe en netbook til for eksempel 500 dollar, vælger du kategorien Elektronik og taster 500 ind i dollarfeltet og trykker på 'Beregn'. Og voila, beregneren finder ud af, at du skal betale 1.232,60 kroner i told, moms og fragt, og at den endelige pris dermed bliver 4.022,60 kroner. Meget nemmere bliver det ikke.

ShopUSA.com fragter varen direkte fra din amerikaneradresse til din adresse i Danmark, og du undgår bøvlet med beregninger af told, moms og fragt.

Ifølge ShopUSA ligger besparelserne typisk på mellem 30 og 55 procent, og dertil kommer, at momsen i Virginia er på beskedne fem procent, hvilket er blandt de laveste satser i USA.

Husk i øvrigt, at hvis du køber de såkaldte "punktafgiftspligtige" varer som for eksempel chokolade, vin og spiritus, så skal du betale en ekstra afgift, når du modtager varerne i Danmark.

Dansk afdeling i København

ShopUSA er et amerikansk firma med en dansk afdeling. Der er tilknyttet en dansk kundeservice til den danske afdeling, og på hjemmesiden er der en video med dansk tale med forklaring på, hvordan de amerikanske indkøb klares.

I USA bruger de ikke 220 volt, men 110 volt, så når du køber elektronik, skal du huske at få fat i en omformer, der kan ændre spændingen til danske forhold, hvis ikke apparatet virker med både 110 og 220 volt, hvilket mange gør. Derudover skal du have en adapter, der får de amerikanske stik til at passe i danske stikkontakter.

Husk også at de fleste dvd- og Blu-ray-film samt videospil er produceret til regionskode 1, hvor vi i Danmark bruger regionskode 2.

Endelig skal du tænke på, at amerikanske fladskærmsfjernsyn ikke er konstrueret til den europæiske PAL-standard, og at tv-tunerne ikke virker med vores digitale danske kabel-tv og luftbåret tv.




IT-JOB

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udviklere til Internationalt samarbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere