Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

Prosa vinder over CSC i Arbejdsretten

Syv lockoutede medarbejdere fra CSC skal tilbage i arbejde, fordi de i strid med overenskomsten har været sendt hjem. Samtidig skal CSC tilbagebetale et stort beløb til Prosa.

Arbejdsretten afgjorde tirsdag, at syv CSC-folk siden den 9. februar har været lockoutet i strid med overenskomsten mellem fagforbundet Prosa og it-giganten CSC, der er i konflikt.
 
Dermed skal de ansatte efter mere end tre måneders lockout tilbage i arbejde hos arbejdsgiveren CSC.
 
Det fortæller næstformand hos Prosa, Hanne Lykke Jespersen.
 
Afgørelsen sætter punktum for en strid mellem parterne om, hvem der egentlig var omfattet af den såkaldte fredsaftale, der bestemmer, hvilke folk hos CSC, der må henholdsvis lockoutes eller strejke under en konflikt. Skænderiet om dette startede helt tilbage i starten af februar. 
 
CSC skal betale en million
Selvom medarbejderne altså nu skal tilbage i arbejde hos CSC, bliver det ifølge Hanne Lykke Jespersen kun for en kort bemærkning. Alle syv personer arbejder med drift, og de skal derfor i strejke allerede den 1. juni sammen med mere end 300 andre ansatte hos CSC.
 
Afgørelsen betyder, at CSC skal godtgøre Prosa for den løn fagforbundet har udbetalt til de syv personer under lockouten. Det, mener Hanne Lykke, vil udgøre omkring en million kroner. 

Imidlertid havde Prosa klaget til arbejdretten over 44 personer, som fagforbundet mente at CSC havde lockoutet i strid med overenskomsten.

Måske derfor er director hos CSC og leder af firmaets forhandlingsudvalg i konflikten mod Prosa, Lene Christensen, positiv overfor afgørelsen.

"Vi er tilfredse med, at retten overordnet giver CSC ret i vores fortolkning af fredsaftalen - og at vores lockout derfor overholder til de arbejdsretlige regler," siger hun i et statement udsendt af firmaets eksterne pressebureau.  

Hun fremhæver, at Arbejsretten i kendelsen slår fast, at kun syv af de 116 lockoutede blev lockoutet uretmæssigt. 
 
"Vi tager denne afgørelse til efterretning, og disse personer vil vende tilbage til deres job. Lockouten på de resterende 109 er dømt retmæssige," siger Lene Christensen. 

Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere