Artikel top billede

Nu drosler TDC også ned på tilskudsmobiler

TDC kaster sig nu også ud i afbetaling på mobiler ligesom sine to største konkurrenter.

Telia og Telenor har begge droslet ned på deres tilskudsmobiler.
 
Nu går TDC samme vej.
 
Teleselskabet oplyser mandag, at det nu lancerer en afbetalingsordning, så kunder nu kan afbetale deres mobil over op til 24 måneder.
 
Telenors topchef, Jon Erik Haug, har sagt, at der var behov for et opgør med tilskudsmobilen, men TDC's mobildirektør, Johan Kirstein Brammer, anskuer det anderledes.
 
"Det her er ikke et opgør med tilskudsmodellen, men det er en reaktion på den adfærd og efterspørgsel, som vi ser hos vores kunder," siger Johan Kirstein Brammer. 
 
Kæmper med tilskud
Traditionelt set har mobilselskaberne haft en ordning, hvor kunden fik tilskud til en mobiltelefon med et abonnement af minimum seks måneders varighed - den såkaldte bindingsperiode.
 
"Flere af vores kunder efterspørger de dyrere smartphones, og vi har derfor valgt at stille dem til rådighed på afbetalingsordninger, så folk kan knække prisen over, og vi dermed kan nå ud til en bredere del af befolkningen," siger han.
 
De store teleselskaber har i lang tid ønsket, at det blev muligt at binde kunderne i længere tid end de seks måneder, som loven tillader. Problemet for de store teleselskaber er, at de giver tilskud til en mobiltelefon, som de kun har seks måneder til at tjene hjem igen.
 
Ofte er der sket det, at kunderne har købt mobiltelefonen med et tilskud hos et af de store selskaber, hvor kunden så har skiftet til et af lavprisselskaberne, når bindingsperioden udløb efter seks måneder.
 
"Vi vurderer, at tilskuddet får mindre betydning med vores nye betalingsmodel. Men vi vil stadig godt koncentrere tilskud omkring de største smartphone-abonnementer i vores portefølje for at hjælpe kunderne godt i gang," siger Johan Kirstein Brammer. 
 
To år - for længe?
Den nye ordning fra TDC giver kunderne mulighed for at afbetale en smartphone i op til to år, hvilket er lang tid i mobilverdenen. TDC's mobildirektør er dog ikke bange for, at folk ender med at betale af på forældede modeller.
 
"Det gode ved de nye smartphones er, at de kan holdes ved lige og opdateres i takt med, at softwaren bliver bedre," forklarer Johan Kirstein Brammer.
 
Havde ordningen eksisteret for to år siden, ville kunder i dag stadig betale af på en model som eksempelvis HTC Magic, der var HTC's topprodukt dengang.
 
"Mange af software-opdateringerne gør, at programmerne bliver afviklet stadig hurtigere, så jeg ser klart en levedygtighed, som afspejler betalingsprofilen," siger TDC-direktøren.
 
Computerworld har tidligere skrevet om Telenor og Telias opgør med tilskudsmobiler. Det kan du læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere