Her er dommen over Microsofts Office 2010

De første anmeldelser af Microsofts nye kontorpakke er overvejende enige, når det kommer til at fælde en dom. Se her hvad de mener om Office 2010.

1. Her er dommen over Microsofts Office 2010

Når Microsoft i dag frigiver den nye Office 2010-kontorpakke, har selskabet selv høje forventninger til, at brugerne vil tage godt imod den.

Et kig på de første anmeldelser af de nye versioner af Word, Excel og PowerPoint viser, at Steve Ballmer og kollegerne i hvert fald ikke har fejlvurderet situationen fuldstændig.

Teknologi-mediet Tech Radar giver Office 2010 fire og en halv stjerne ud af fem mulige.

Tech Radar skriver i en længere anmeldelse, at Office 2010 vinder ved, at man kan tilpasse ribbon-interfacet (også kaldet Båndet) efter behov, og at en række feature-forbedringer i alle applikationerne gør dem nemmere at anvende.

500

Der er ros til ribbon-interfacet i Office 2010

Samtidig er der ros for Office Web Apps, der lader dig anvende Office-pakken i en web-version, hvilket på papiret betyder øget fleksibilitet og muligheder for at samarbejde om dokumenter.

- Det er muligt, at der ikke er en enkelt feature, som du ville købe Office 2010 for (selv om søgefunktionen i Outlook er tæt på, og samarbejds-mulighederne i Word, Excel, PowerPoint og særligt OneNote via SkyDrive er overbevisende). Men læg dem alle sammen, så har du en enormt kraftfuld suite af applikationer, der stadig er nem at arbejde med, lyder det hos Tech Radar.

Ligesom Vista og Windows 7

Hos ZDNet er dommen meget lig Tech Radars, og det bliver understreget, at der er tale om mere end blot mindre opgraderinger.

- Office 2010 en overraskende dyb, gennemtænkt designet, velkonstrueret samling af software-programmer. Jo mere jeg dykker ned, jo mere kan jeg lide de små, men brugbare forbedringer, som Office design-teamet har skabt.

- På nogle meget sigende måder er Office 2010 i forhold til forgængerne det samme, som Windows 7 er til Vista. Og det er ikke dårligt.

I forhold til de konkrete forbedringer nævner ZDNet blandt andet ribbon-interfacet med alle navigations-knapperne.

Ribbon-interfacet benyttes nu i alle applikationerne, og det er ifølge ZDNet "specielt velkomment i Outlook", da det gør det nemmere at finde frem til vigtige funktioner.

ZDNet hæfter sig også ved de gode muligheder for at tilpasse menuerne i de forskellige Office-applikationer.

2. Web-applikationer med mangler

Windows-bloggeren Paul Thurrott har set nærmere på Office Web Apps, der er Microsofts modsvar til Googles online-kontorpakke og et forsøg på at skabe muligheder for projekt-samarbejde og en højere grad af platforms-uafhængighed.

Han forsøger at skabe overblik over de mange forskellige produkt-sammenfletninger, som Microsofts online-tilbud tager udgangspunkt i, og hans dom byder både på surt og sødt for Microsoft.

- Mens Office Web Apps grundlæggende er langt mere kompetent end Google Docs og tilbyder en langt mere desktop-agtig oplevelse, er der stadig et langt stykke vej, før det er noget, der kan erstatte en egentlig pc-baseret løsning, skriver Paul Thurrott og peger på, at der simpelthen er for mange begrænsninger.

500

Er der for mange begrænsninger i Office Web Apps?

- Office Web Apps tilbyder kun et mindre udvalg af den generelle Office 2010-oplevelse. Brugen af Word er et typisk eksempel. Der er kun tre tabs (faneblade) i stedet for syv, og du får ikke de tabs, der er til tilføjelser - som billedredskaber - som du gør i desktop-applikationerne, skriver han.

I den generelle anmeldelse af Office 2010 er Paul Thurrott dog begejstret for Microsoft nye kontorpakke.

- Office 2010 anbefales stærkt til alle brugere og er den mest feature-komplette og helt integrerede produktivitets-suite tilgængelig fra nogen leverandør til nogen pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere