Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

HK har været klar til Prosa-nederlag i lang tid

HK/Privat var godt forberedt på Prosa-nederlag i konflikten med CSC. Forbundet foretog vigtige manøvrer en hel uge før Prosa gav op.

Mandag præsenterede fagforbundet HK/Privat en ny overenskomst for de hundreder af CSC-medarbejdere som i torsdags tabte overenskomsterne mellem Prosa og CSC i Arbejdsretten.
 
Men næsten en uge før præsentationen, inden Arbejdsrettens dom og inden Prosa-medlemmerne hos CSC havde erklæret konflikten slut, begyndte HK/Privat arbejdet på at indlemme de mange CSC-medarbejdere fra Prosa i HK/Privat-folden. 
 
Oprettede domæne og side på forhånd
Ifølge DK-Hostmaster oprettede HK således allerede 21. juni det domæne, som fagforbundet fra mandag har brugt til at præsentere CSC-medarbejdernes nye overenskomst.
 
Domænet hkprivat-csc.dk, som HK/Privat henviser til i fagforbundets pressemeddelelse om overenskomsten, peger videre til en underside hos fagforbundets hoveddomæne hk.dk.

Her fremgår det ifølge fagforbundets egen datering på hjemmesiden, at HK/Privat igen fredag klokken 11.40, flere timer før Prosa-medlemmerne besluttede at indstille konflikten, arbejdede på at præsentere den overenskomst, som de mange CSC-medarbejdere først fik præsenteret mandag klokken 13.00.

Men selv om det umiddelbart kunne se sådan ud, er der ikke tale om, at HK/Privat på forhånd havde en overenskomst med CSC parat i kulissen inden konflikten reelt var afblæst fredag eftermiddag. 

Almindelig forberedelse 

Det slår kommunikationschef Aage Lundgaard hos HK/Privat fast overfor Computerworld.
 
"Siden er først gået i luften mandag klokken 13. Og overenskomsten er blevet færdig mandag," siger Aage Lundsgaard.

Han fortæller, at HK/Privat forhandlede med CSC henover weekenden.
 
Når HK/Privat oprettede domænet allerede 21. juni og oprettede hjemmesiden til overenskomsten 24. juni klokken 11.40, handler det alene om ganske almindelige forberedelser i kommunikationsafdelingen, forklarer han. 
 
"Selvfølgelig har vi forberedt os på, at Arbejdsretten kunne komme til denne bestemte konklusion. Vi har da forberedt os grundigt," siger han.  

HK/Privat har under konflikten mellem Prosa og CSC holdt særdeles lav profil.

Således har fagboss Karin Retvig tidligere skrevet til Computerworld, at "bestyrelsen for HK/Privat har besluttet, at vi ikke kommenterer Prosa-konflikten, og det holder vi os til." 

HK trak støtte til Prosa

Samtidig har HK flere gange forhindret underafdelinger i at tilkendegive støtte til Prosa i konflikten. 

Blandet andet forbød et medlem af fagforbundets hovedbestyrelse ungsomsafdelingen HK Ungdom København at møde op til en støttedemonstration for Prosa. 

Hovedbestyrelsen fik også stoppet et foredrag, hvor en Prosa-lockoutet og en Prosa-tillidsmand skulle tale om CSC-konflikten for en flok HK-tillidsfolk. 

Senest tvang HK/Privats ledelse underafdelingen It, Medier & Kommunikation til at tilbagekalde en støtteerklæring sendt til Prosa.  

Gammelt had

Computerworld har tidligere beskrevet, at der er ondt blod mellem  Prosa og HK, og fagforbundende tidligere har stået overfor hinanden i CSC-sammenhæng.

Faktisk sprang Prosa ind på CSC-ledelsens side i en arbejdsretssag om "organisationsfjendtlig" aktivitet.

Udfaldet blev, at CSC-ledelsen løb af med sejren over HK.

I CSC-konflikten mod Prosa blev det HK/Privat der trak det længste strå i kraft af Prosas nederlag til CSC i Arbejdsretten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere