Artikel top billede

Internet Explorer 10 - sådan kommer den til at se ud

Masser af HTLM5-funktionalitet og høj hastighed ser ud til at blive nogle af væsentligste nyheder i IE10. Se den nye browser her.

Læs også:

Derfor bliver IE10 langt hurtigere end Chrome

Har du ikke Windows 7 - så glem alt om IE10

Her er Microsofts Windows 8 - alt er forandret

Udviklere kan allerede nu begynde at eksperimentere med de HTML5-teknologier, der ligger i Microsofts kommende IE10.

"IE10 fortsætter IE9's arbejde med at gøre web-applikationer i stand til at gøre flere ting i browseren uden plug-ins. skriver Microsofts IE-chef Dean Hachamovitch i et blogindlæg i anledning af, at Microsoft netop har frigivet IE10 Platform Preview 2.

"Den fortætter også mønstret med at lægge arbejdet over på de dele af pc'en, der er bedst egnet til det, eksempelvis GPU'en til grafik og forskellige processor-kerner til baggrunds-kompilering af JavaScript."

Blandt nyhederne i IE10 er muligheden for af lave flotte og interaktive web-applikationer ved hjælp af nu understøttede teknologier som CSS3 Positioned Floats, HTML5 Drag-drop, File Reader API, Media Query Listeners og generel HTML5-understøttelse, skriver Microsoft.

Det fremhæves også, at udviklerne blandt andet vil være i stand til at øge web-applikationernes ydeevne og at klemme mere ud af batteriet i computeren.

Sådan fungerer det

En helt konkret nyhed i IE10 er understøttelsen af CSS3 Positioned Floats, der gør det muligt at lade tekst på en webside forme sig omkring en figur - det ses på billedet herunder.

IE10 vil - på linje med de nye browsere fra konkurrenterne - gøre det lettere at afvikle video, lyd og grafik i browseren.

"IE10 er den første browser, der understøtter adskillige nye performance API'er fra W3C's arbejdsgrupper," skriver Dean Hachamovitch og illustrerer det på en testside - du kan se et screenshot herunder.

Kun for Windows 7-brugere

Microsoft fremviste første gang IE10 på selskabets årlige webudvikler-konference i Las Vegas.

Dengang brugte Dean Hachamovitch en hel del krudt på at fortælle, hvordan hastigheden vil blive øget i IE10 - og dermed ifølge Microsoft blive Googles Chrome overlegen.

Siden har Microsoft i øvrigt meddelt, at IE10 ikke bliver tilgængelig på ældre Windows-versioner end Windows 7.

Samme fremgangsmåde gjorde sig gældende, da selskabet lancerede IE9 - den kan heller ikke hentes til XP-maskiner.

Ifølge statistik-firmaet Net Applications er IE fortsat den mest anvendte browser på verdensplan med en samlet markedsandel på 54,27 procent.

Til sammenligning ligger Firefox på en global markedsandel på 21,71 procent, mens Googles Chrome har 12,52 procent.

Læs også:

Derfor bliver IE10 langt hurtigere end Chrome

Har du ikke Windows 7 - så glem alt om IE10

Her er Microsofts Windows 8 - alt er forandret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.