Artikel top billede

Her er dommen over HP's iPad-rival: Touchpad

HP er klar med tablet-pc'en Touchpad, der kører webOS, og dermed bliver et interessant alternativ til de mange Android-tablets og Apples iPad. Se dommen her.

Læs også:

HP's våben mod iPad: Ny tablet til erhvervsfolk

Købeguide: Sådan vælger du den rigtige tablet-pc

Guide: Bliv effektiv med tablet-pc'er og smartphones

Da HP sidste år købte Palm for 6,5 milliarder kroner, var det først og fremmest operativsystemet webOS, køberen så perspektiver i.

Tablet-pc'en Touchpad, som HP sender på markedet i næste uge, er et resultat af dette. Ifølge HP selv er det nemlig netop webOS-styresystemet, der gør Touchpad til noget andet og mere end det væld af konkurrerende tablet-pc'er, der allerede findes på markedet.

Set lidt oppe fra er det tydeligt, at HP forsøger at gøre Apple og Google kunsten efter; begge virksomheder har haft stor succes med at skabe en software-platform og tilhørende app-økosystem.

Derfor er HP's plan også, at webOS ikke bare skal bruges til tablet-pc'er, men også til smartphones, traditionelle computere og selv printere.

Touchpad fortjener dog at blive bedømt som et selvstændigt produkt, som først og fremmest skal konkurrere mod Apples iPad og Android-tablets fra blandt andre Samsung og HTC.

Her minder den om iPad

Touchpad kommer i versioner med henholdsvis 16 gigabyte og 32 gigabyte hukommelse. De danske priser er endnu ikke annonceret, men i USA ligger de på 500 dollars for den lille model og 600 for den store.

Det er samme prisniveau som Apples iPad, så på den front står de to produkter lige.

Begge produkters skærme er på 9,7 tommer, så heller ikke der er der nogen mærkbar forskel. Mens Touchpad anvender en 1,2 gigahertz Qualcomm dual-core processor, kører iPad 2 med Apples egen 1 gigahertz dual-core A5.

Tilbage står, at de to produkter på overfladen ligner hinanden så meget, at det næppe er på specifikationerne, Touchpad vinder eller taber kampen om kunderne. 

I stedet er brugervenlighed, hastighed og udvalget af applikationer ganske afgørende - og det er også netop de ting, der fokuseres på i de foreløbige anmeldelser.

Læs også:

HP's våben mod iPad: Ny tablet til erhvervsfolk

Købeguide: Sådan vælger du den rigtige tablet-pc

Guide: Bliv effektiv med tablet-pc'er og smartphones

Her er dommen - er det godt eller skidt?

Læs også:

HP's våben mod iPad: Ny tablet til erhvervsfolk

Købeguide: Sådan vælger du den rigtige tablet-pc

Guide: Bliv effektiv med tablet-pc'er og smartphones

Wall Street Journals Walt Mossberg skriver i sin anmeldelse, at selvom webOS-interfacet er helt fornuftigt og blandt andet gør det nemt at skifte mellem applikationer, så er produktet ikke godt nok på andre fronter.

For det første har Touchpad ikke noget bagside-kamera, men kun et foran på blot 1,3 megapixel. Samtidig kan Touchpad-batteriet kun holde til seks timers brug, mens iPad 2 kan klare ni timer.

Den største mangel er dog software-udvalget.

"Touchpad bliver lanceret med blot 300 tablet-optimerede apps og blot 6.200 webOS-apps i det hele taget ... Det skal sammenlignes med 425.000 apps til iPad eller 200.000 til Android-tablets, hvoraf næsten alle kan køre på tablets, selvom de ikke er optimeret til det," skriver Walt Mossberg.

Af samme grund mener han heller ikke, at Touchpad kan matche Apples iPad 2.

I Cnets anmeldelse fremhæves på den positive side webOS-interfacet og understøttelse af Flash i browseren.

På den negative side får HP-produktet kritik for at have et tykt, urent design, intet bagside-kamera, ingen understøttelse af HD-optagelse, et begrænset antal apps og et ikke helt velfungerende multitasking-system.

"Touchpad kunne godt have været en værdig konkurrent til den originale iPad, men dens design, funktioner og hastighed halter bagefter nutidens samling af tablet-sværvægtere."

Kan hitte hos virksomhederne

Hos The Guardian får Touchpad lidt mere ros, idet den tildeles fire ud af fem stjerner.

Her fremhæves det, at Touchpad måske ikke kan konkurrere med iPad på forbruger-markedet, men til gengæld kan gå en lys fremtid i møde hos erhvervsbrugeren.

Det var netop det budskab, HP-topchef Leo Apotheker leverede, da han for nylig præsenterede Touchpad'en.

Her kan du i øvrigt se et udvalg af tablet-pc'er, der er velegnede til virksomheds-brug.

Tech Radar giver produktet tre ud af fem stjerner med begrundelsen:

"HP Touchpad er mindre poleret end iPad og har et mindre udvalg af tredjeparts-applikationer. Ja, den har funktioner, som iPad mangler, men det har Android-tablets også, og de har samtidig et større udvalg af apps."

"HP webOS er et meget gennemtænkt operativsystem, og der er meget godt ved Touchpad. Men hvorfor skulle du købe den frem for de andre? Vi tror ikke, at mange mennesker vil finde frem til et svar på det spørgsmål," lyder det hos Tech Radar.

Se HP's præsentation af Touchpad her:

Læs også:

HP's våben mod iPad: Ny tablet til erhvervsfolk

Købeguide: Sådan vælger du den rigtige tablet-pc

Guide: Bliv effektiv med tablet-pc'er og smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?