Smækker mini-pc vil lege skjul med fladskærmen

Verdens angiveligt mest kompakte pc vejer sølle 530 gram og sluger kun 30 watt, men har alligevel kræfter til Windows 7 og krævende HD-filmformater. Se Sapphires bud på et billigt og elegant mediecenter her.

Smækker mini-pc vil lege skjul med fladskærmen

Sapphire proklamerede med den oprindelige Edge-HD, at producenten havde fabrikeret verdens tyndeste mini-pc.

Med forbehold for industrielle løsninger til helt særlige behov har vi ikke fundet grund til at modsige den taiwanske producent, som nu sætter trumf på med en kraftigere version af den oprindelige Edge-HD.

Edge-HD2 ligner et fornuftigt bud på et mediecenter til fladskærmen på kontoret eller i stuen, der kan afvikle Windows 7 og tygge sig gennem krævende HD-video.

Mini-pc'en vejer sølle 520 gram og måler 19,3 x 14,8 x 2,2 centimeter (L x B x H). Den leveres inklusive VESA-ophæng, så du kan gemme pc'en af vejen bag på dit tv eller din monitor, hvis det eller den altså ikke er vægophængt allerede.

Hardwaren er opgraderet fra Intels strømbesparende Atom D510-processor på 1,66 gigahertz til en marginalt større model på 1,8 gigahertz, der bærer modelnavnet D525.

Grafik- og medieydelsen peppes op af Nvidias Ion 2-grafikchip med 512 megabyte hukommelse, som kan aflaste den almindelige processor, når du fodrer maskinen med HD-video og ældre spil.

Alligevel lyder strømforbruget ifølge producentens oplysninger på 30 watt, hvilket er godt en tyvendedel af det, en kraftig gaming-maskine lægger beslag på.

Harddisken er vokset fra 250 til 320 gigabyte, og hukommelsen lyder fortsat på to gigabyte. Du får derudover WiFi, kortlæser, USB-porte, kablet netværk samt VGA- og HDMI-skærmtilslutninger.

Den oprindelige Edge-HD blev leveret uden styresystem og kan i dag fås til omkring 2.000 kroner, mens efterfølgeren er installeret med Windows 7 Ultimate 64-bit.

Forgængeren kan altså være et bedre valg, hvis du foretrækker at plante en Linux-distribution på harddisken.

Vi har endnu ikke støvet Edge-HD2 op herhjemme, men vi har set den kompakte boks til en europæisk pris på 350 euro, der svarer til godt 2.600 kroner. Den danske pris må ventes at blive et nøk højere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere