Artikel top billede

Foto: T Klint

Venstre: Lærernes it-kompetencer samler støv

Der er masser af computere på landets folkeskoler, og lærerene er blevet efteruddannet i it. Derfor finder Venstres uddannelsesordfører det uforståeligt, at danske skoleelever ikke er bedre på computerne.

Læs også: Kommune tager chancen: Køber skole-it for en formue

Da den seneste PISA-undersøgelse blev offentliggjort i forsommeren, viste resultaterne, at de danske folkeskoleelevers it-kompetencer er gennemsnitlige.

Det har fået regeringen til at kigge nærmere på anvendelsen af it i undervisningen på landets folkeskoler.

"Vi (regeringen, red.) er blevet enige med os selv om, at det må være lærernes inddragelse og brug af computerne i undervisningen, der er problemet," siger Venstres uddannelsesordfører, Peter Juel Jensen.

Han forklarer, at Danmark har betydeligt flere computere per barn i folkeskolen end mange af de andre PISA-lande.

"Når nu vi har det materiale, der skal til, hvorfor er de danske børn så ikke bedre til skærmlæsning og så videre?" spørger Peter Juel Jensen.

Siden årtusindeskiftet er der blevet brugt mange penge og meget tid på at opsætte computere på folkeskolerne og efteruddanne lærerne i brugen af it.

"Vi (regeringen, red.) sidder og klør os selv i nakken, for vi har tidligere brugt rigtig mange ressourcer på også at sikre, at lærerne har kvalifikationerne," fortæller Peter Juel Jensen.

Der er altså hverken mangel på udstyr eller kompetencer ifølge uddannelsesordføreren. Alligevel er de danske folkeskoleelever ikke tilstrækkelig stærke i kildekritik på nettet og læsning på skærmen. Et sted snævrer flaskehalsen ind, så de mange ressourcer anvendt på it ikke kommer eleverne til gavn.

Flere computere er ikke løsningen

Netop nu arbejder regeringen i samarbejde med KL (Kommunernes Landsforening) på en national strategi for it i skolerne. Der er afsat 500 millioner kroner fra ABT-fonden (Anvendt Borgernær Teknologi), som blandt andet skal bruges på at hjælpe trængte kommuner med at indkøbe flere og bedre computere til skolerne.

Peter Juel Jensen mener dog ikke, at indkøbet af flere computere er løsningen.

"Lærerne skal bruge de kompetencer, de har. Fra politisk hold kan vi ikke gøre så meget mere," fastslår Venstres uddannelsesordfører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere