Artikel top billede

CSC genansætter to bortviste Prosa-medlemmer

CSC har genansat to Prosa-folk, der under konflikten i strid med overenskomsten nedlagde arbejdet i protest. Flere tidligere medarbejdere kan være på vej tilbage.

Læs også:
Strid om fyrede folk giver CSC-kunder problemer

SKAT: Genansættelse af CSC-fyrede kan afkorte pukkel

Bortviste CSC-folk kan være på vej tilbage til CSC

It-giganten CSC har genansat to tidligere medarbejdere fra den omdiskuterede kundegruppe, som nedlagde arbejdet overenskomststridigt under den mere end fire måneder lange konflikt med fagforbundet Prosa.
 
Det bekræfter CSC-chefen Lars Lundsgaard.
 
"Jeg ved positivt, at der i al fald er to af dem, som er ansat igen. Og hvad angår resten, så kører processen stadigvæk," siger han. 
 
Bortvist efter arbejdsnedlæggelse
Medarbejderne, der arbejder med batch-afviking, gik omkring påske hjem i protest mod at skulle oplære deres egne vikarer forud for en udvidet konflikt. Efterfølgende blev de bortvist efter at have ignoreret en anmodning fra CSC og Prosa om at returnere til arbejdet.

I juli gav fraværet af de centrale medarbejdere flere uger efter afslutningen af hovedkonflikten stadig problemer hos blandt andet storkundenSkat. Skat mente, at en eventuel genansættelse af de bortviste medarbejderne ville kunne normalisere driften langt hurtigere.
 
CSC slog de bortvistes job op kort efter konfliktens afslutning. Imidlertid har firmaet altså efter en måned foreløbigt kun ansat to af de tidligere medarbejdere. 

Intet hastværk 

Lars Lundsgaard fortæller, at årsagen til de få ansættelser mere handler om, at firmaet har været tilbageholdende, end at der er få kvalificerede ansøgere.
 
"Vi har ikke villet rykke for hurtigt. Vi har jo haft en situation, hvor tingene har kørt nogenlunde. Det har vi draget fordel af hen over sommeren, hvor der ikke har været så meget tryk på," siger han.
 
Computerworld har tidligere beskrevet en strid mellem Prosa og CSC, om hvorvidt de tidligere medarbejdere skulle have mulighed for at søge deres gamle stillinger samlet. Den strid har forsinket normaliseringen efter CSC-konflikten.
 
Men den strid er nu historie, slår Lars Lundsgaard fast.
 
"Diskussionen om, hvorvidt man skulle søge individuelt, er blevet afklaret på den måde, at vi holder fast i, at de skal søge individuelt. Og det har de så gjort," siger han. 

Flere kan være på vej tilbage 
Han understreger, at ansættelsesprocessen ikke er slut. Dermed bliver ansættelsen af de to tidligere medarbejdere ikke nødvendigvis de eneste fra den såkaldte kundegruppe. 
 
"Nej-nej. Det er en proces, der fortsætter. Processen blev ramt lidt af, at folk var på ferie og den slags. Man har kørt det helt stringent," siger han. 
 
"Der har været afholdt nogle samtaler, og processen kører. Jeg vil tro, at tallet vil stabilisere sig i løbet af en måneds tid, og så vil vi vide, hvor vi lander," siger Lars Lundsgaard.
 
Han fortæller, at der ud over ansøgninger fra de tidligere ansatte, også er kommet ansøgninger fra folk udenfor CSC. Imidlertid er det ikke så mange, der endnu er blevet ansat.
 
"Indtil videre er det kun en enkelt. I alt har vi ansat tre. De to er tidligere folk, som er kommet tilbage, og en af dem er kommet udefra," siger han og tilføjer, at han ikke ved, om de to er startet i deres gamle job endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere