Artikel top billede

HK-boss om CSC-folk: Rarest, hvis alle sagde ja

HK/Privat ser den store tilslutning til HK-overenksomst fra CSC-ansatte Prosa-medlemmer som positiv. HK-chef tolker tilslutning som ønske om at få genoprettet roen hos CSC.

Læs også:
CSC's Prosa-folk kaster sig i armene på HK

 

Ny CSC-direktør: Sådan bliver vi venner igen

"Det havde været rarest, hvis alle havde sagt ja."
 
Sådan siger faglig chef hos HK/Privat Carlo Søndergaard til CSC's udmelding om, at overraskende mange Prosa-medlemmer har takket ja til at arbejde på HK/Privats overenskomst med CSC fra februar 2012.
 
"Men det er klart, at det er positivt, at folk nikker ja til de løn- og ansættelsesvilkår, der er, så der kan blive skabt noget ro for de medarbejdere, der er ude hos CSC," siger Carlo Søndergaard. 
 
Skuer fremad
Han fortæller, at HK/Privat har valgt at skue fremad i forhold til konflikten, også fordi fagforbundet ikke på noget tidspunkt har været for eller imod konflikten.
 
"Men når vi går ind og laver en overenskomst, så er det selvfølgelig positivt, at folk vælger at fortsætte på arbejdspladsen," siger han.
 
Om den for CSC overraskende høje tilslutning til HK/Privat-overenskomsten fra de Prosa-organiserede medarbejdere skyldes fravalget af alternativet, nemlig en fyring, vil Carlo Søndergaard ikke spekulere i.
 
Tror du, at der kan være nogle, som bare har sagt ja for at få en periode med arbejde, indtil de kan finde på noget andet, eller tror du, at tilslutningen er ærligt ment?
 
"Det er svært at gisne om. Og jeg begiver mig ikke ud i gisninger om årsagen, så jeg kan faktisk ikke forholde mig til, om det er det ene eller det andet," siger han. 
 
Prosa-vilkår frem til februar
Ifølge Carlo Søndergaard træder HK/Privats overenskomst i kraft den 1. februar for de konfliktende CSC-medarbejdere, der var på en af de to nu opsagte Prosa-overenskomster.

Dermed er det de gamle ansættelsesvilkår fra Prosa-overenskomsterne, der gælder i den syv måneder lange opsigelsesperiode hos firmaet.  
 
"Men hvis der kommer nye medarbejdere ind i perioden, så vil de blive ansat på de nye vilkår," siger Carlo Søndergaard.
 
Der er stor tilslutning til overenskomsten. Men hvordan er det med tilslutningen til jeres a-kasse og fagforening. Har I set nogen indmeldelser?
 
"Ja, vi har set indmeldelser, men jeg kender faktisk ikke det reelle tal på grund af sommerferieperioden. Men vi har set indmeldelser, og der er også nogle, der har bedt om overflytning," siger Carlo Søndergaard.  
 
"Det kan kun være positivt, at folk nu er vendt tilbage og at man siger: Okay, nu arbejder vi på at få genoprettet roen på arbejdspladsen," slutter Carlo Søndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere