Århus vil analysere sig til mere iværksætteri

Er vilkårene for at skabe levedygtige virksomheder i Århus tillokkende nok? Kan samarbejdet mellem erhvervslivet og uddannelserne blive bedre? Det vil den politiske ledelse i Århus nu undersøge for at gøre Århus til iværksætterby nummer ét.

Århus skal være Danmarks bedste iværksætterby. Det mål har byens borgmester Louise Gade (V) sat sig. Derfor har hun igangsat en analyse af århusianernes evne til at skabe nye virksomheder og nye jobs sammenlignet med andre danske storbyer.

I IT-vækstmilljøet MG50 hilser man initiativet velkomment. Direktør Morten Platz ser blandt andet potentiale i et stærkere samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og opstartsvirksomheder i byens forskellige vækstmiljøer.

- Århus kan blive iværksætterby nummer et, hvis vi formår at parre uddannelse og iværksætteri rigtigt godt. Der er så meget, de kan lære af hinanden. Typisk er iværksætteren fagligt knalddygtig, men han eller hun mangler måske noget teoretisk viden, for eksempel om markedsanalyse, siger Morten Platz.

Ingen krise

I MG50 er der ingen toner af den krisestemning, som ellers præger erhvervet. Her kommer fortsat nye iværksættere. Det er især de mere garvede folk med solid erfaring fra arbejdsmarkedet, der kaster sig ud i en virksomhedsopstart.


MG50 er et selvfinansierende miljø af 48 virksomheder og to studielabs på 6.000 kvadratmeter.

Adressen er Mejlgade 50 i Århus, deraf navnet.

Alle er beskæftiget indenfor IT, media og kommunikation og alle er medejere af MG50 ApS.

Kilde: MG50.dk

Århus Kommunes iværksætter-analyseresultater forventes at skabe grundlaget for mulige nye initiativer, der kan styrke interessen og muligheden for start af egen virksomhed i Århus. Analysen skal blandt andet vise i hvilke brancher, de nye virksomheder skabes.

Gælder også helt unge

Analysen, der især baseres på data fra Danmarks Statistik, forventes færdig inden 1. november i 2002. Den skal gennemføres af tre århusianske forskere: Lektor Valdemar Smith og lektor Jan Bentzen, begge fra Handelshøjskolen i Århus samt lektor Mogens Dilling-Hansen fra Aarhus Universitet.

Direktør i MG50, Morten Platz, påpeger dog, at det at lave en analyse kun batter, hvis man får skrabet ordentligt i overfladen og afdækket, hvad der er behov for. Han anbefaler forskerne også at spørge for eksempel de helt unge, hvad de har brug for for at starte op som iværksættere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere