Århus vil analysere sig til mere iværksætteri

Er vilkårene for at skabe levedygtige virksomheder i Århus tillokkende nok? Kan samarbejdet mellem erhvervslivet og uddannelserne blive bedre? Det vil den politiske ledelse i Århus nu undersøge for at gøre Århus til iværksætterby nummer ét.

Århus skal være Danmarks bedste iværksætterby. Det mål har byens borgmester Louise Gade (V) sat sig. Derfor har hun igangsat en analyse af århusianernes evne til at skabe nye virksomheder og nye jobs sammenlignet med andre danske storbyer.

I IT-vækstmilljøet MG50 hilser man initiativet velkomment. Direktør Morten Platz ser blandt andet potentiale i et stærkere samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og opstartsvirksomheder i byens forskellige vækstmiljøer.

- Århus kan blive iværksætterby nummer et, hvis vi formår at parre uddannelse og iværksætteri rigtigt godt. Der er så meget, de kan lære af hinanden. Typisk er iværksætteren fagligt knalddygtig, men han eller hun mangler måske noget teoretisk viden, for eksempel om markedsanalyse, siger Morten Platz.

Ingen krise
I MG50 er der ingen toner af den krisestemning, som ellers præger erhvervet. Her kommer fortsat nye iværksættere. Det er især de mere garvede folk med solid erfaring fra arbejdsmarkedet, der kaster sig ud i en virksomhedsopstart.


MG50 er et selvfinansierende miljø af 48 virksomheder og to studielabs på 6.000 kvadratmeter.

Adressen er Mejlgade 50 i Århus, deraf navnet.

Alle er beskæftiget indenfor IT, media og kommunikation og alle er medejere af MG50 ApS.

Kilde: MG50.dk

Århus Kommunes iværksætter-analyseresultater forventes at skabe grundlaget for mulige nye initiativer, der kan styrke interessen og muligheden for start af egen virksomhed i Århus. Analysen skal blandt andet vise i hvilke brancher, de nye virksomheder skabes.

Gælder også helt unge
Analysen, der især baseres på data fra Danmarks Statistik, forventes færdig inden 1. november i 2002. Den skal gennemføres af tre århusianske forskere: Lektor Valdemar Smith og lektor Jan Bentzen, begge fra Handelshøjskolen i Århus samt lektor Mogens Dilling-Hansen fra Aarhus Universitet.

Direktør i MG50, Morten Platz, påpeger dog, at det at lave en analyse kun batter, hvis man får skrabet ordentligt i overfladen og afdækket, hvad der er behov for. Han anbefaler forskerne også at spørge for eksempel de helt unge, hvad de har brug for for at starte op som iværksættere.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.