Artikel top billede

Advarsel: Stort cyberangreb under opsejling

Truslerne fra cyberspace vokser, advarer en general. Få forklaringen her.

Computerworld News Service: Et destruktivt angreb fra cyberspace er på vej.

"Det er bare et spørgsmål om tid. Det, vi ikke ved, er, hvor langt væk, det ligger," og hvorvidt det vil ramme kommerciel infrastruktur, regeringsnetværk eller mobile platforme, sagde general Keith Alexander under denne uges symposium, Maneuvering in Cyberspace.

Keith Alexander, der er leder af U.S. Cyber Command og direktør for National Security Agency, sagde desuden, at eftersom USA har ført an i udviklingen af nye teknologier, så skal landet også lede indsatsen for beskyttelse imod cybertrusler, står der i en pressemeddelelse om talen fra Armed Forces.

"Vi var det land, der udviklede internettet, iPhonen, iPad'en og andre store teknologier," sagde han. "Vi bør også være de første til at sikre det."

De internationale udgifter til cyberkriminalitet er vurderet til godt 5,5 billioner kroner, fortalte Keith Alexander, og der bliver introduceret 55.000 enheder malware hver eneste dag, eller en per sekund.

De statistikker er bekymrende nok i sig selv, men Keith Alexander sagde, at den største trussel efter hans mening er, "det der kommer: et destruktivt element."

Nødt til at samarbejde om sikkerheden

Keith Alexander kaldte cybersikkerhed en holdsport, som regeringen og den offentlige sektor skal samarbejde om at styrke.

Han citerede den amerikanske International Strategy for Cyberspace, som blev udsendt i maj, og forsvarsministeriets cyberstrategi, udsendt i juli, som eksempler på myndighedernes indsats for cybersikkerhed.

Den såkaldte Defense Industrial Base Cyber Pilot er et andet skridt i den rigtige retning, sagde han.

Programmet giver det amerikanske forsvarsministerium autoritet til at dele fortrolige efterretninger med leverandører og kommercielle udbydere, så de kan forbedre deres sikkerhed og forebygge fjendtlig indtrængen i følsomme regeringsnetværk.

Stopper dagligt angreb

En artikel i Network World for nylig bemærkede, at nu, halvvejs igennem den 90 dage lange prøveperiode, har forsvarsministeriet formået at stoppe i hundredvis af invasioner, som ellers ikke ville være blevet bemærket, via Defense Industrial Base Cyber Pilot.

Programmet, som involverer 20 entreprenører, har været så succesfuldt, at det muligvis skal bruges mange andre steder.

Generalen kommenterede også på en anden undersøgelse, der også udkom i denne uge, og som opfordrer den amerikanske regering til at bruge langt flere ressourcer på cyber-efterretninger.

Undersøgelsen fra Intelligence and National Security Alliances (INSA) Cyber Council konkluderer, at det eksisterende dilemma på cybercrime-området er, at mens Department of Homeland Security nok har autoritet, så mangles erfaring og evner til at orkestrere en omfattende indsats mod cyberkriminalitet.

Forsvarsministeriet har en del reelle muligheder for cyber-efterretninger, og private virksomheder ejer det meste af infrastrukturen.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere