Artikel top billede

Sådan udnytter Facebook dine personlige oplysninger

Datatilsynet har netop modtaget svar på en række kritiske spørgsmål til Facebook. Her kan du læse, hvad det sociale netværk faktisk bruger dine personlige informationer til.

Læs også:
Ved du, hvad Facebook bruger dine oplysninger til?

Datatilsynet i Norge har netop offentliggjort et ni sider langt svarbrev fra Facebooks europæiske hovedkvarter.

I brevet svarer Facebook på 45 konkrete spørgsmål vedrørende sitets anvendelse af personlige oplysninger.

"Facebook har på nogle områder bekræftet vores antagelser, mens de på andre områder har sagt 'sådan er det ikke'," siger Bjørn Erik Thon, som er direktør i det norske datatilsyn.

I en pressemeddelelse på tilsynets hjemmeside skriver den norske tilsynsvirksomhed, at Facebook har svaret på alle spørgsmålene.

Spørgsmålene blev sendt til Facebooks europæiske hovedkvarter i Irland på vegne af de nordiske datatilsyn i Danmark, Sverige, Finland og Norge.

De mange spørgsmål blev sendt i juni, og svarene var udbedt ultimo august. Først i fredags modtog Datatilsynet i Norge imidlertid svar. Nu er svarene så blevet gjort tilgængelige for borgerne.

Svar fra Irland

Facebooks europæiske direktør, Richard Allan, forklarer i brevet, at Facebook ikke videregiver personlige oplysninger til andre selskaber. Dog er der en undtagelse i forhold til de oplysninger, brugerne selv accepterer at dele, når de installerer diverse applikationer.

Til gengæld bekræfter Facebook, at dine vægopslag bliver udnyttet til at målrette reklamer. Og din IP-adresse lagres i op til 90 dage - efter sigende dog kun til administrationsbrug og sikkerhedsmæssig anvendelse.

"Alle besøg på websider med en like-knap bliver logget. Loggen indeholder IP-adressen på den maskine, der anvender like-knappen. Det sker, uanset om vedkommende er Facebook-bruger eller ej, på samme måde som alle andre websites registrerer besøgende," skriver Facebook.

Hvorvidt svaret fra Facebook har været tilfredsstillende, overraskende eller bevis på lovstridige handlinger, har hverken det norske eller det danske datatilsyn ønsket at kommentere endnu.

Dansk glæde

Den danske kontorchef Lena Andersen er begejstret for svaret fra Facebook.

"I sig selv er det en gevinst, at vi nu har fået oplysningerne frem på bordet," siger Lena Andersen og fortsætter:

"Det handler i høj grad om at få skabt noget mere gennemsigtighed. Så vi håber meget at få formidlet det ud, så mange bliver klogere på, hvad det egentlig er, Facebook gør."

Hun understreger dog, at det er for tidligt at kommentere på de konkrete besvarelser, da det lange svarbrev fra Facebook ikke er blevet nærlæst endnu.

Brevet skal nu følges op af videre dialog mellem de nordiske datatilsyn og det europæiske Facebook.

Nu kan du også læse mere om Facebooks svar på det danske datatilsyns hjemmeside.

Læs også:
Ved du, hvad Facebook bruger dine oplysninger til?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere