Museskader sender dansk e-læring i plus

OPDATERET: En amerikansk eksklusiv-aftale om bekæmpelse af museskader er så småt begyndt at kaste penge af sig til det danske selskab IMS Learning.

IMS Learning høster i disse dage frugten af den satsning på det amerikanske marked, der i 2001 trak det danske e-læringsselskab i rødt med fem millioner kroner.

Den danske virksomhed har vundet licitationen på en opgave for det amerikanske arbejdsmiljøinstitut.

Det indebærer, at IMS Learning skal leverere et program til e-læring, som kan bruges til at forebygge museskader og andre computerrelaterede skavanker.

- Vores amerikanske satsning er begyndt at give overskud her i første kvartal af 2003, og vores eksklusivaftale skulle gerne kaste omkring fem millioner kroner af sig i løbet af få år, siger Søren Sander, der er administrerende direktør hos IMS Learning.

Stadig fokus på hjemmemarkedet

Selskabet brugte 2001 på at opbygge en salgsstyrke i USA og satte også flere marketingtiltag i gang for at skabe opmærksomhed.

- Vi har fået en del aftaler med amerikanske selskaber, blandt andet Boeing, hvor vores software bliver brugt af omkring 5.000 medarbejdere. Men langt størstedelen af vores omsætning kommer fra hjemmemarkedet, oplyser han.

IMS Learning A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning19,617,9
Resultat af primær drift (EBIT)1,1-1,7
Resultat før skat 0,3-6,4
Resultat0,7-6,3
Egenkapital7,26,8
Antal ansatte3029
Sidste år sikrede IMS Learning en omsætning på 19,6 millioner kroner, hvilket var nok til at trække selskabet i sort med beskedne 719.000 kroner.

Til sammenligning tabte IMS 6,2 millioner kroner i 2001, hvor af den amerikanske tilstedeværelse stod for de fem millioner kroner.

Ikke jublende, men tilfredse

- Vi er selvfølgelig ikke jublende lykkelige over det resultat, vi har skabt i 2002, men vi er godt tilfredse de generelle markedsvilkår taget i betragtning. Vi forventer ikke noget snarligt opsving, men vi har penge på kistebunden til at sikre os gennem de hårde tider, vurderer Søren Sander.

Kistebunden hos IMS lyder på 7,3 millioner kroner, men da selskabet har budgetteret med overskud i indeværende år og beskeden vækst i omsætningen, er det ifølge Sander nok til at komme helskindet ud på den anden side.

Blandt ejerne er ventureselskabet IVS, som Complet-stifteren Steen Louis Reinholdt var med til at etablere. Reinholdt er i den forbindelse netop blevet valgt ind i bestyrelsen for IMS Learning.

IMS har i 2002 i gennemsnit beskæftiget 30 medarbejdere, hvoraf en del er sælgere, da det endnu ikke er blevet aktuelt for IMS at opbygget en indirekte salgskanal af partnere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere