Succes med indlejret software

Software til mobiltelefoner, medicinsk udstyr og motorstyring er blot nogle af de områder, som Embedit har haft fremgang på. Siden starten i marts 2000 er omsætningen fordoblet år for år, og antallet af medarbejdere tidoblet. Mød Herlev-virksomheden, der er en af de danske succesvirksomheder, som Computerworld Online sætter fokus på.

Herlev-virksomheden Embedit har på fire år mere end tidoblet antallet af medarbejdere og haft vækstrater i størrelsesordenen 100 procent om året.

Firmaet blev startet af de to ejere, Tommy Andersen, der er direktør, og Kim Fahrenholtz, der er salgsdirektør.

I starten var der fem ansatte, ud over de to stiftere. Men allerede efter fem måneder i indre by i København blev lokalerne for små.

Det skyldtes, at virksomheden kort efter starten fik en stor ordre fra den koreanske mobilproducent Maxon. Den krævede flere folk og dermed nye lokaler med mere plads. Virksomheden bor nu i Herlev i Københavns omegn.

Kerneforretningen er indlejret software til mobiltelefoner, medicinsk udstyr og transportudstyr. Kunderne omfatter blandt andre Motorola, Nokia, Sony Ericsson, MAN B&W og Novo Nordisk.

Resultater
Resultaterne er til at få øje på. I øjeblikket har firmaet omkring 50 medarbejdere, der sidste år generede en omsætning på 26 millioner kroner og et overskud før skat på cirka 2,3 millioner kroner. I år forventer Embedit at omsætte for mere end 50 millioner kroner og få overskud på seks-syv millioner kroner.

Indtil nu har Embedit formået at holde sig fri af kassekreditter og banklån.

Ansattes hoveder det største aktiv

Tommy Andersen betegner hovederne på de ansatte som firmaets største aktiv, og oplyser, at lønniveauet i Embedit ligger på linie med resten af branchen.

Embedit har i første halvår af 2003 ansat femten nye medarbejdere, og direktøren forventer at skulle ansætte flere i efteråret.

Tommy Andersen betegner de 50 medarbejdere som en "kritisk masse" i forhold til udviklingen. Indtil nu har virksomheden mest fungeret som konsulentvirksomhed der sælger know-how til andre firmaer, der så kommer til eje de produkter som bliver udviklet.

- Vores nuværende størrelse betyder, at vi i langt højere grad kan udvikle produkter selv og så sælge dem videre til kunderne. Det betyder, at vi kan få en højere indtjening, lyder det fra direktøren.

Tættere på kunder

Han fortæller også, at flere af virksomhedens kunder i dag involverer Embedit, allerede når et produkt, for eksempel en ny mobiltelefon, er i designfasen.

- Tidligere var det udpræget sådan, at vores kunder kom med et færdigt stykke elektronik og spurgte, om vi kunne udvikle software til det. Det giver utvivlsomt bedre software, når vi er med allerede fra starten, siger Tommy Andersen.

Embedit har netop åbnet en ny forretningsenhed i Aalborg for at komme nærmere biotek- og teleselskaberne i Midt- og Nordjylland.

- Hvis vi skal fastholde den høje vækstrate, er det vigtigt, at vi nu kigger ud over landets grænser. Derfor er vi simpelthen nødt til at være tættere på de internationale firmaer som har udviklingsarbejde i Nordjylland, siger Tommy Andersen.

Høj vækstrate

Siden starten i 2000 har Embedit fordoblet sin omsætning år for år.

- Vi kan jo se at markedet for indlejret software vokser eksplosivt i øjeblikket. I kraft af vores førerposition, forventer jeg helt klart, at vi kan fastholde den høje vækst, lyder det optimistisk fra Tommy Andersen.

Et af firmaets andre store vækstområder, er de såkaldte intelligente mærker (tags). Disse tags kan for eksempel bruges som prismærker i supermarkedet. Ved hjælp af simpel radioteknologi kan kassemedarbejderen se, hvilke varer der ligger i kurven og regne prisen ud ? uden at kunden skal have varerne op på kassebåndet.

En anden mulighed for anvendelse af tags er i uniformer og arbejdstøj. Med et sådant tag kan for eksempel et rengøringsselskab, via alarmsystemet, følge en medarbejder, der arbejder alene om natten.

Alene på markedet

Ifølge Tommy Andersen, er Embedit stort set alene på markedet for indlejret software i Danmark. Et par svenske selskaber har forsøgt sig, men trak hurtigt følehornene til sig igen. Derudover er der et antal små virksomheder, der laver lignende produkter.

- Men ingen af disse firmaer har den udviklingskapacitet, som vi har, og laver lignende produkter. De er nærmere opkøbsemner end deciderede konkurrenter, lyder det selvsikkert fra Tommy Andersen.

Computerworld Online sætter hen over sommeren fokus på en række succesvirksomheder i den danske IT-branche. Embedit er den anden i rækken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere