København indfører digital signatur

Fremover kan borgerne i hovedstaden melde flytning, tjekke ventelister og skrive sig på ventelister til eksempelvis daginstitutioner via nettet. Et væsentligt skridt for den digitale signatur, mener videnskabsminister Helge Sander (V).

De omkring 500.000 indbyggere i Københavns Kommune kan nu anvende den digitale signatur til eksempelvis selv at anmelde flytninger eller skrive sig på venteliste til en plads i en daginstitution.

Kommunen har fra 1. juni integreret den digitale signatur i sine 32 internet-baserede selvbetjeningsløsninger.

Det betyder, at alle borgere med den digitale signatur - der sikrer brugerens identitet - selv kan søge om boligstøtte, kigge i ventelister, anmelde flytninger og på andre måder betjene sig selv på internet.

Lanceret i marts

Den digitale signatur blev lanceret i begyndelsen af marts, efter videnskabsminister Helge Sander (V) tidligere på året havde udnævnt TDC til leverandør af signaturen.

I første omgang blev den digitale signatur tilbudt til de 3,9 millioner danskere, der modtog selvangivelse fra Told og Skat tidligere på året.

Det fik godt 22.000 danskere - eller godt én ud af 174 - til at bestille en digital signatur - et tal, som TDC dengang erklærede sig godt tilfreds med.

For Videnskabsminister Helge Sander (V) er det et stort skridt i den rigtige retning, at Københavns Kommune nu åbner for selvbetjenings-løsninger med den digitale signatur.

- Det er væsentligt, at landets største kommune er med i første bølge og tilbyder borgerne nyttige tjenester med brug af digital signatur, siger han.

Undersøgelser har ellers tidligere vist, at mange kommuner ikke uden videre vil tage imod den digitale signatur fra TDC.

Det skyldes, at bankerne - der tabte i opløbet om at blive den officielle signatur-leverandør - fortsat er på banen med deres alternative løsning. Mange kommuner har fortsat er godt øje til denne løsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere