Artikel top billede

BEC har slebet kniven: Så mange fyres i næste uge

Bankernes EDB Central har nu sat tal på, hvor mange medarbejdere, der bliver fyret. Ledelsen kalder det "et ordentligt hug", men kan ikke garantere, at man ikke skal igennem endnu en fyringsrunde.

Læs også:
BEC i ny fyringsrunde: Ukendt antal it-folk mister jobbet

Bankernes EDB Central (BEC) fyrer omkring 40 medarbejdere i næste uge. Det bekræfter Tom Espensen, som er direktør for kommunikation og salg hos BEC.
 
Virksomheden har i øjeblikket omkring 600 ansatte, som blev orienteret om fyringsrunden på firmaets intranet mandag. Tirsdag har ledelsen holdt møde om beslutningen, siger direktøren.
 
Medarbejderne er endnu ikke orienteret om, hvem der konkret mister jobbet. Det sker onsdag og torsdag i næste uge, hvor medarbejderne henholdsvis i Herning og Roskilde skal møde på arbejde om morgenen, hvorefter de uheldige bliver kaldt ind til deres nærmeste chef.
 
"Det foregår så værdigt, som det er muligt i den slags situationer. Hvis man arbejder i Herning, skal man sidde på sin plads klokken ni om onsdagen, og hvis man arbejder i Roskilde, skal man sidde på sin plads klokken ni om torsdagen," siger Tom Espensen.
 
De uheldige medarbejdere er fritstillet med det samme og har altså sidste arbejdsdag hos BEC knap en uge efter at have fået besked om fyringsrunden. Tom Espensen fortæller, at for medarbejderne er det en lang ventetid. 
 
"Alle bliver fritstillet og har sidste dag på matriklen den dag. Onsdag, hvis man er i Herning og Torsdag, hvis man er i Roskilde," siger han. 
 
Efteruddannelse eller outplacement
Fredag i næste uge holder BEC et stort personalemøde, hvor ledelsen vil præsentere det store billede for alle. Her vil alle medarbejdere også få at vide, hvem der er blevet afskediget.
 
Direktør Torben Espensen fortæller, at alle afskedigede ud over deres fratrædelsesperiode får en pakke, hvor de kan vælge mellem efteruddannelse eller outplacement.
 
Det er tilstanden i den finansielle sektor, hvor mange holder tilbage med investeringer, som gør det nødvendigt for BEC at afskedige 40 medarbejdere, forklarer han.
 
Han fortæller, at BEC er blevet ramt af nogle af bankkonkurserne i finanssektoren - senest Max Bank, men også Amagerbanken var kunde hos BEC.
 
Samtidig peger han på det kulsejlede fusioneringsforsøg med SDC (Skandinavisk Datacenter) som en af årsagerne til afskedigelserne.
 
"Og så er vi jo nødt til at kigge på de indre linjer og forsøge at skabe balance mellem de indtægter, vi kan hente, og de udgifter vi har. På den måde er det uhyggeligt simpelt," siger han.
 
Den finansielle sektor bløder
Dermed er BEC i modsætning til nogle af konkurrenterne ifølge Tom Espensen ganske enkelt uheldige at have haft nogle af de små banker, som ikke har klaret finanskrisen, som kunder.
 
Imidlertid har BEC i den forbindelse en god kunde, nemlig Finansiel Stabilitet, som er Statens afviklingsselskab for fallitbanker.
 
Men det er en stakket frist, mener Tom Espensen, der i øvrigt peger på, at hele den finansielle sektor bløder i øjeblikket.
 
"Det er en forretning, som forsvinder. Finansiel Stabilitet skal jo bare overtage en del af de konkursramte bankers forretning, indtil de kan få det solgt videre. Så Finansiel Stabilitet er jo ikke en kunde, som er hos os for tid og evighed," siger Tom Espensen.  
 
Han fortæller, at han ikke kan give jobgarantier eller garantere, at man ikke skal igennem en fyringsrunde mere.
 
"Men med det her tager vi et ordentligt hug. Og får bragt omkostningerne ned på et niveau, som vores bestyrelse har anerkendt og tror på, kan køre hjem," siger kommunikationsdirektøren, og peger på, at bestyrelsen bag BEC udgøres af "store tunge spillere, som er de, der har det godt".

BEC har siden 2008 været igenem flere fyringsrunder. Senest i oktober 2010, da bankcentralen fyrede 96 medarbejdere.

I forbindelse med det kulsejlede fusioneringsforsøg med SDC forlod firmaets administrerende direktør gennem 12 år, Leo Svendsen, jobbet.

Læs også:
BEC i ny fyringsrunde: Ukendt antal it-folk mister jobbet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere