Artikel top billede

Skat har haft bøvl med sikkerhedsniveauet i to år

Skat har kørt med mangelfulde sikkerhedsprocedurer i to år.

Læs Skats svar på kritikken.

Skats sikkerhedsprocedurer var i næsten to år ikke i orden.

"Opfølgningen (til et tidligere besøg, red) viste, at der var mangler i it-styringen og it-sikkerheden, fordi Skatteministeriet endnu ikke havde implementeret de sikkerhedsprocedurer i den daglige drift, som skulle have været etableret i 2009 og 2010," fremgår det af en ny rapport fra Rigsrevisionen.

Den manglende implementering af sikkerhedsprocedurerne
betød, at det var vanskeligt at dokumentere, om der var etableret et sikkerhedsniveau, som kunne understøtte de væsentligste brugersystemer, forklarer revisionen.

Dog er der siden sket forbedringer på området.

For eksempel har Skatteministeriet "defineret en klar opgave- og ansvarsfordeling mellem systemejere, procesejere og platformejere, så varetagelsen af opgaverne omkring sikkerhed i fagkontorerne var entydig".

Følger området

Derudover har Informationssikkerhedskontoret siden sidste revision gennemført mange af de opgaver, det var ansvarligt for, som eksempelvis at udarbejde metodebeskrivelser, vejledninger med videre som grundlag for de forretningsansvarlige i ministeriet.

"Der var dog fortsat svagheder i it-sikkerheden, fordi de procedurer, som skulle understøtte det daglige arbejde i forretningsområderne og it-driften i ministeriet - og dermed sikre det ønskede sikkerhedsniveau - fortsat ikke var implementeret," konkluderer Rigsrevisionen i rapporten.

Derfor har Rigsrevisionen nu anbefalet Skatteministeriet at have et "betydeligt fokus" på, at de manglende sikkerhedsprocedurer snarest bliver implementeret, og at der følges op på, at procedurerne "bliver efterlevet i den daglige drift".
 
Revisionen vil følge sagen.

Læs Skats svar på kritikken.

Læs også:
Statens It under lup: Ballade om it-sikkerhed

Banedanmark brugte alt for mange it-konsulenter

Gammelt it-system styrer udlån i milliard-klassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.