Artikel top billede

Google afslører: Danskerne er vilde med bryster

Opgørelse fra Google afslører, hvad verdens befolkning søger efter på nettet. Hos danskerne er bryster et hit. Se her, hvad der ellers hitter.

Læs også:

Se årets største Google-hits

Computerworld har set nærmere på, hvad danskerne har interesseret sig for i 2011.

Kendskab til danskernes søgemønstre kan være guld værd, når du skal markedsføre dit produkt eller din service. Men Googles såkaldte søgeindsigt kan også bidrage til et godt grin eller en aha-oplevelse.

Når du for eksempel sammenligner antallet af søgninger på bryster med mængden af numse-relaterede søgninger, opdager du hurtigt, hvad danskerne oftest kigger efter. Brysterne hitter.

Søgeindsigten har dog også et seriøst potentiale. Blandt andet bruger sundhedsmyndigheder rundt om i verden værktøjet til at overvåge, hvilke lægemidler og symptomer der søges på.

Håbet er, at de dermed kan være på forkant med epidemiudbrud.

Apple og cupcakes

Hvis du kigger nærmere på danskernes mest søgte ord, fornemmer du straks, at danskerne har en tendens til at bruge Googles søgefelt frem for internetbrowserens adresselinje.

De 10 hyppigste søgninger er nemlig Facebook, YouTube, Google, Hotmail, Krak, DBA, TV 2, BT, Gul og Gratis og Ekstra Bladet.

Se hele listen her

En lille morsomhed er, at vi danskere ofte - ja endda rigtig ofte - har søgt efter Google via diverse Google-søgefelter.

Men når først vi danskere er inde på Google - uanset hvordan vi nu finder derind - så bruger vi også Google til andet end simple adressesøgninger. Vi søger blandt andet på mad, elektroniske produkter og kendisser.

Og der er blandede resultater. De usunde sager er populære. På top 10 over mest søgt mad finder vi kager på seks af pladserne.

Søger efter iPhone 5

Samtidig er der imidlertid også umådeligt mange æble-relaterede søgninger. Top 10 over forbrugerteknologi domineres af Apple, der i forskellige varianter indtager første-, anden- og tredjepladsen.

Også et kig på de hurtigst voksende tendenser i 2011 afslører danskernes kærlighed til den stilrene elektronik. Her er den klart mest populære nemlig den endnu ikke-eksisterende iPhone 5.

Heller ikke de mest søgte nyheder er helt Apple-fri. De nyheder, der havde danskernes interesse i 2011 var typisk forbundet med de royale familier i Europa, krig og katastrofer.  Det var tvillingedåb, royalt bryllup, oprør i Egypten og Libyen, tsunami i Japan og sommerens uhyrligheder på Utøya.

Men Apple slår dem alle. Højest på listen over mest søgte nyheder ligger Steve Jobs' død.

Se hele listen her

Du kan selv gå på opdagelse i danskernes søgemønstre ved hjælp af Googles søgeindsigt, der er et offentligt tilgængeligt og gratis værktøj. Værktøjet er godt til at spotte tendenser, men du får ingen absolutte tal på, hvor mange søgninger, der faktisk har været på de enkelte søgekombinationer.

Til gengæld kan du sammenligne på tværs af geografi og tidsintervaller. Altså kan du få stillet din nysgerrighed, når det kommer til spørgsmålet, om sjællænderne søger mere på take away-mad end jyderne.  Eller du kan se, om vi i dag søger mere eller mindre på Nokia 3210 end for tre år siden.

Desuden kan du sammenligne forskellige søgekombinationer. Har danskerne for eksempel søgt oftere på Johannes Langekilde end på Jes Dorph?

Læs også:

Se årets største Google-hits




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere